Sf. Liturghie la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Tătărăuca Nouă, r. Soroca

2274

În dimineața zilei de joi, 10 noiembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Tătărăuca Nouă, raionul Soroca împreună cu un sobor de clerici.

În prima parte a Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit, parohul bisericii Prot. Mitr. Mihail Sârbu a fost decorat cu dreptul de a săvârși Sfânta Liturghie cu ușile deschise până la rugăciunea Heruvimică.

De asemenea, cu binecuvântarea Întâi Stătătorului, ctitorul acestui locaș Dl Mihail Pîslari, a fost decorat cu ordinul ” Meritul Bisericesc ” gr.II, în semn de recunoștință pentru activitatea sîrguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La finele serviciului divin, Preasfinția Sa, a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor prezenți, conform pericopei evanghelice.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1800

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Buciuşca, r. Rezina

La data de 22 octombrie, în ziua pomenirii Sf. Apostol Iacov al lui Alfeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN, Episcp de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din satul Buciuşca, raionul Rezina. Biserica din Buciușca a fost sfințită după o perioadă de […]

Articole postate de același autor
5002

Este bine să renunţi la înfrumuseţare

Femeile să se abţină de la obiceiul vătămător al vopsirii feţei, ca să nu Îl batjocorească pe Creatorul lor, încercând să ascundă, chipurile, defectele creaţiei. Ce tot faci, femeie? Crezi că prin vopsele şi alifii poţi să adaugi ceva la frumuseţea ta naturală sau poţi schimba urâţenia chipului tău? Nu numai că nu vei reuşi […]