Actualitate

Seminarul metodologic raional la Religie în protopopiatul Ştefan-Vodă

1998

În dimineaţa zilei de 20 octombrie, la Şcoala Duminicală „Cuv. Parascheva” din or. Ştefan-Vodă, s-a desfăşurat Seminarul metodologic raional la Religie.

Zeci de slujitori şi profesori la disciplina opţională Religie au discutat despre obiectivele noului an de studii.

Evenimentul a demarat cu mesajul Prot. Anatolie Răilean, protopop de circumscripţie, menţionând necesitatea acestor întruniri metodice, prin care se cunosc şi care apropie pe cei implicaţi în predarea disciplinei Religie.

Au urmat mesaje de salut din partea DÎ Ştefan-Vodă, a reprezentanţilor Direcţiei mitropolitane şi a oaspeţilor evenimentului.

Seminarul a fost organizat şi moderat de către preotul Ioan şi preoteasa Olga Apostol din parohia „Naşterea Maicii Domnului” din oraş.

Dl Veaceslav Iordăchescu, inspector eparhial la această disciplină, s-a referit la scrisoarea metodică şi la dificultăţile implementării acestei discipline la nivel raional.

Copiii claselor primare şi învăţăceii Şcolii profesionale Ştefan-Vodă au venit cu un amplu program artistic-duhovnicesc, accentuând necesitatea credinţei şi a dascălului pentru fiecare suflare omenească.

În discursul său, prot. Octavian Moşin, dr. conf.univ. la USM, s-a referit la axiologia educaţiei creştine şi la necesitatea intensificării parteneriatului între Şcoală şi Biserică.

Au urmat discuţii şi analize, precum şi înştiinţări privind formarea continuă a profesorilor de Religie.


Articole Asemănătoare
3156

Să depăşim slăbănogirile noastre!

Iată-ne ajunși în Duminica Slăbănogului, încercând să retrăim minunea săvârşită de către Hristos asupra unui slăbănog care de 38 de ani îşi aştepta vindecarea la o scăldătoare miraculoasă (Ioan 5, 1-15). Un om neputincios, dar plin de nădejde, stătea în aşteptarea minunii. Doar atunci când „nădăjduim ceea ce nu vedem, aşteptăm prin răbdare” (Romani 8, […]

Articole postate de același autor
1567

Atmosferă de poveste la mănăstirea Ţigăneşti. Poliţiştii au cântat alături de colindători

Atmosferă de poveste a fost în a doua zi de Crăciun, la mănăstirea Ţigăneşti. 15 colective artistice din ţară au prezentat, la festivalul colindelor, cele mai frumoase tradiţii populare, specifice sărbătorii. Oamenii spun că au cules din localităţile lor cele mai frumoase cântece, pe care vor să le transmită şi următoarelor generaţii.  „Venim întotdeauna cu […]