Prof. Gheorghe Butuc: Relația dintre Spovedanie și Sfânta Împărtășanie

2995

„ Relația dintre Spovedanie și Sfânta Împărtășanie” - conferință susţinută la Biserica «Întâmpinarea Domnului» din incinta USM.
28 septembrie 2016

Tu unde ai fost? S-a făcut slujba toată, de la "Binecuvântată" până la ""pentru rugăciunile", unde ai fost tu? Nu se poate săvârşire de taină fără prezenţa ta, în duh, acolo. Adică, prezenţa reală, voinţa de a partcipa la această Taină şi înţelegerea Tainei pe care o primeşti. 

Taina Euharistiei este cea în jurul căreia gravitează toate tainele bisericii, de aceea ei ar trebui să îi acordăm atenția cuvenită, tinzând să ne întâlnim cât mai des cu Trupul și Sângele lui Hristos.


Articole Asemănătoare
1619

A avut loc Conferința Internațională „Biserica și tinerii”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, astăzi, 14 decembrie 2016, în incinta instituției, a avut loc Conferința Internațională cu tematica: „Biserica și tinerii”. Evenimentul a debutat în capela studențească cu săvârșirea acatistului Sfântului Duh, în prezența studenților instituției, după care a urmat conferința. La inaugurarea […]

Articole postate de același autor
5509

Un păcat ascuns devine şi mai mare

– Alegerea duhovnicului este un lucru extrem de greu. Abia în momentul în care găsim duhovnicul potrivit, conştientizăm câte urcuşuri şi coborâşuri are drumul pe care trebuie să ne ducem propria cruce. Părinte, ce ne sfătuiţi să facem pentru a nu rătăci de pe drumul cel bun? – Vedeţi dumneavoastră, această stare de cercetare este, […]