Un an de la mutarea la Domnul a vrednicului de pomenire protoiereu Ioan Topală

1847

Luni, 29 august 2016, s-a împlinit un an de cînd inima vrednicului de pomenire protoiereu Ioan Topală a încetat să mai bată, iar sufletul său a fost ridicat de îngeri la ceruri. Pentru a se reculege în rugăciune către Părintele Ceresc pentru odihna în locașurile drepților a sufletului său, la mormîntul părintelui Ioan din curtea bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru” din Orhei s-au adunat fiii regretatului părinte – protoiereii Anatolie și Gheorghe, fiicele, nepoții, rudele, fiii duhovnicești și apropiații.

Slujba parastasului la împlinirea sorocului de un an a fost oficiată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți din care a făcut parte blagocinul circumscripției Orhei, Arhimandritul Siluan (Șalaru), parohul bisericii „Sf. Dumitru”, protoiereul Rodion Melnic, slujitori din cuprinsul blagociniei Orhei și nu numai.

După slujbă, Prea Sfințitul Nicodim a amintit de faptele pilduitoare ce le-a lăsat în urmă părintele Ioan, ca o făclie călăuzitoare pentru cei ce aleg să meargă pe calea Împărăției Cerurilor, rugînd pe Bunul Dumnezeu să rînduiască sufletul adormitului robului Său Ioan în locașurile sfinților Săi.

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

sursa eparhia-edinet.md


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
1780

Circulară. 560 de la intronizarea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare

Cu prilejul comemorării a 560 de la intronizarea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare, Domnitor al Moldovei între 1457-1504, pe care Biserica l-a trecut în rândul sfinţilor în anul 1992, numindu-l: „apărător neînfricat al credinţei şi patriei străbune, mare ctitor de locaşuri sfinte”, îndemnăm slujitorii din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove ca, în perioada […]

Articole postate de același autor
3145

De la „de ce eu?” la „de ce nu eu?”

Ne-am învăţat să căutăm vinovaţi pentru eşecurile noastre, în loc să ne uităm la noi. Mereu e de vină celălalt, dar niciodată Eu. În cazul nostru, nu cred că (vorba lui Ivan Karamazov, personajul lui Dostoievski) „există suferinţă şi nu există vinovaţi”. Ci, mai degrabă, noi căutăm vinovaţii acolo unde nu-s.  Căutăm întotdeauna vina la […]