Peste 50 de tineri au participat la pelerinajul organizat în cadrul Şcolii de vară de la USM

2240

Universitatea de Stat din Moldova desfăşoară în aceste zile o şoală de vară pentru elevii claselor a XII –a din republică. În cadrul acestei universități de vară, elevii au posibilitate să participe împreună cu profesorii și studenții la activități interesante și utile pentru dezvoltarea lor personală și formarea unor abilități necesare pentru o viitoare carieră.  

În după-amiaza zilei de 21 august tinerii au avut posibilitatea să participe la un pelerinaj organizat de părintele Octavian Moşin, parohul bisericii "Întâmpinarea Domnului", din incinta USM, la două sfinte aşezăminte din republică: mănăstirile Butuceni şi Curchi.   

Tinerii s-au adunat la biserica universitară, unde părintele Octavian le-a relatat despre istoria acestui lăcaş, menţionând, că este o biserică în care se regăsesc mulţi tineri, aici înălţând rugăciuni comune, cunoscându-se unii pe alţii, şi participând la diverse activităţi oraganizate de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din Moldova.       

Prima destinaţie a fost Complexul Orheiul Vechi, în cadrul căreia a fost vizitată mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”. Tinerii au aflat mai multe despre istoricul acestei mănăstiri şi au avut posibiliatea să se bucure de peisajele pitoreşti ale acestui complex monastic de pe malurile stâncoase ale râului Răut.

La mănăstirea Curchi tinerii s-au bucurat de o primire călduroasă din partea obştii monahale a mănăstirii, în special cea a arhim. Iov (Cristea), primind atât hrană sufletească prin cuvintele de învăţătură ascultate, cât şi hrană trupească prin participarea la agapa frăţească oferită de mănăstire.

 

 
 
 
 
 
 
 

Articole Asemănătoare
2767

Cu gândul la femeia creștină. Spectacol de ziua femeilor mironosițe la biserica USM

Cuvântul „femeie” trebuie, cu orice chip, mult mai respectat, pentru că, vă repet, acest cuvânt înseamnă „împărăteasă dăruitoare” şi dăruire este toată Scriptura. (Părintele Arsenie Papacioc) Sărbătoarea femeilor creștine din Duminica a 3-a după Praznicul Învierii Domnului este una dintre cele mai senine şi mai luminoase sărbătoriale Bisericii noastre. Viața și faptele mironosițelor reprezintă un exemplu al scopului adevăratelor femei creștine. Chemarea lor […]

Articole postate de același autor
1883

Sfânta Liturghie praznicală la Biserica „Sf. Irh. Nicolae” din Basarabeasca

Anul acesta, Episcopia de Cahul și Comrat marchează 20 de ani de la înființare. Acum două decenii, în ședința din 17 iulie 1998, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a luat hotărârea de înființare a Episcopiei de Cahul și Căușeni, care ulterior a fost redenumită în Episcopia de Cahul și Comrat. Festivitățile prilejuite de aniversarea […]