Mă scuzați, aici nu vindem părinți!

4682

Un cuplu tânăr a intrat într-un magazin foarte mare de jucării al unui oraș. Cei doi s-au speriat de mulțimea și de calitatea jucăriilor expuse pe rafturi. Au întâmpinat însă dificultăți mari în a ajunge la o hotărâre comună, referitoare la ce jucărie să cumpere. Vânzătorul s-a apropiat de ei și, cu un zâmbet caracteristic și într-un mod politicos, s-a oferit să-i ajute.

‒ Auziți, i-a explicat soția, lipsim de acasă toată ziua din cauza obligațiilor de serviciu și, de multe ori, chiar până noaptea târziu.

‒ Avem o fetiță, a continuat soțul care mai mereu zâmbea, și vrem să-i cumpărăm ceva care să o facă fericită și să-i dea o bucurie și mai mare atunci când este singură.

Funcționarul a zâmbit ușor, zicând:

‒ Mă iertați, însă aici nu vindem părinți!

Traducere și adaptare: Elisei Roncea
Sursa: Δεν πουλάμε γονείς!
via doxologia.ro

Articole Asemănătoare
3959

Părinţii trebuie să-şi iubească copiii ca pe copiii lor, nu ca pe idolii lor

Părintele Epifanie spunea părinţilor despre educaţia copiilor: „Sufletul adolescentului se află într-o explozie de libertate, de aceea acceptă greu anumite sfaturi. Deci, în loc să-l tot sfătuieşti şi să-l dojeneşti puţin câte puţin, pune-I mai bine această problemă Mântuitorului Hristos, Maicii Domnului şi Sfinţilor. Cheamă-i în rugăciune ca să-i facă aceia pe copii să înţeleagă […]

Articole postate de același autor
5016

Tot cel ce se roagă şi cere, trebuie să se smerească…

Ferice de omul care-şi recunoaşte neputinţa. Fiindcă această recunoaştere i se face lui temelie şi rădăcină, şi început a toată bunătatea. Căci de ar cunoaşte cineva cu adevărat şi ar simţi propria lui neputinţă, atunci şi-ar aduce imediat sufletul din lenea care întunecă cunoaşterea, şi ca o comoară ar strânge pentru el paza. Dar nimeni nu-şi […]