Când Dumnezeu vrea și diavolul Îi slujește

14858

Era odată o femeie săracă, care pentru orice bine i se întâmpla, rostea mereu :” Slavă lui Dumnezeu !”

Lânga ea trăia un bogat care, de fiecare dată când trecea prin fața casei ei și o auzea spunând :” Slavă lui Dumnezeu ” , ” Mulțumesc Doamne !” , se enerva. A răbdat până într-o zi când i-a spus servitorului său :

– Mergi în piață și cumpără două cărucioare de alimente și du-le acestei femei. Iar dacă te va întreba cine le trimite, să-i spui că diavolul.

Așadar, a doua zi servitorul sună la ușa femeii. Când deschide , vede două cărucioare cu alimente și pe servitor în spatele lor.

– Slavă lui Dumnezeu ! Îti mulțumesc, Doamne ! a spus femeia strălucind de bucurie.

– Nu vreți să aflați cine v-a trimis cărucioarele ? , a întrebat cu nerăbdare servitorul.

– Nu fiule, nu are importanță. Când Dumnezeu vrea, și diavolul Îi slujește, a spus femeia bucuroasă și a intrat cu cărucioarele înăuntru.

htpp: /ria.blogspot.com/


Articole Asemănătoare
5327

O carte bună, creştinească, este un înger al lui Dumnezeu!

Părintele Nicodim punea mare accent pe răspândirea cărţilor bune, ortodoxe, în rândul credincioşilor. Uneori zicea către fiii săi duhovniceşti: – O carte bună, creştinească, este un înger al lui Dumnezeu, căci te învaţă să-L cunoşti şi să-L iubeşti, să descoperi frumuseţea vieţii în Hristos, să iubeşti pe oameni, să te fereşti de păcat şi să […]

Articole postate de același autor
4546

Nu se poate să devenim desăvârşiţi fără suferinţă

In vremurile de odinioară, eremiţii obişnuiau să se trezească la miezul nopţii şi să săvârşească slujba de noapte. În continuare, dimineaţa, după ce se lumina de ziuă, săvârşeau Dumnezeiasca Liturghie. Chiar şi acum, la multe mănăstiri de la Sfântul Munte, slujba de dimineaţă, în special Liturghia, începe abia după ce răsare soarele. Deja la ultima […]