Vreţi lumină?

3284

Prin harul dumnezeiesc, toate se pot izbândi. Prin harul dumnezeiesc, mucenicii lui Hristos nu-şi mai dădeau seama de chinurile pe care le aducea mucenicia.

Prin harul dumnezeiesc, toate devin nedureroase. De chipul acesta lin să vă slujiţi. Nu vă luptaţi să alungaţi întunericul, răul. Nu izbândiţi nimic lovind întunericul. Vă aflaţi în întuneric şi vreţi să scăpaţi? Ce faceţi voi? Alungaţi cu putere întunericul, îl loviţi, dar el nu pleacă. Vreţi lumină? Faceţi o deschizătură şi va pătrunde o rază a soarelui, va veni lumina. În loc să alungaţi întunericul, în loc să izgoniţi pe vrăjmaşul, ca să nu intre înlăuntrul nostru, mai bine deschideţi mâinile către braţele lui Hristos.

Acesta este cel mai desăvârşit chip: anume de a nu lupta nemijlocit cu răul, ci de a-L iubi pe Hristos, lumina Lui, şi răul se va spulbera.

Ne vorbeşte părintele Porfirie – Viaţa şi cuvintele, Editura Egumeniţa, 2003, p. 251-252


Articole Asemănătoare
4038

Un Înger la Dumnezeiasca Liturghie

  La o priveghere, un oarecare preot, după ce a început Proscomidia, se chinuia să citească numele de pe pomelnice la o lumânare de ceară. Dar, dintr-odată, a observat că lumina de la lumânare, care era alături de el, a devenit foarte puternică. Atunci s-a întrebat în sinea sa: „Cum este cu putință asta? Cum […]

Articole postate de același autor
2964

Slujire arhierească la Mănăstirea cu hramul „Sf. Femei Mironosițe Marta și Maria” din s. Hagimus, r. Căușeni

În cea de-a treia zi după Nașterea Domnului, când Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Prea Sfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea cu hramul „Sf. Femei Mironosițe […]