Duminica orbului din naștere celebrată la Mănăstirea Noul-Neamț

Duminica orbului din naștere celebrată la Mănăstirea Noul-Neamț

1804

În Duminica a VI-a după Paști (a orbului din naștere) Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Noul-Neamț din s. Chițcani, r. Slobozia.

Alături de Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Vladimir au coliturghisit ÎPS Mitropolit Simeon de Viniţa şi Moghiliov-Podolsk, ÎPS Arhiepiscop Sava de Tiraspol şi Dubăsari, precum și un sobor numeros de slujitori veniți să împărtășească bucuria Preacuviosului Arhimandrit Paisie (Cecan) care recent, în data de 1 iunie a sărbătorit frumosul popas aniversar de 50 ani de viață pământească.

Pentru meritele deosebite și aportul adus la bunul mers a vieții monahale în Mănăstirea Noul-Neamț a cărei Stareț este, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Paisie (Cecan) a fost decorat de către Întâistătător cu înalta distincție mitropolitană, Ordinul bisericeasc „Sf. Cuv. Paisie Velicicovschi”, de gr. I.

ÎPS Mitropolit Vladimir i-a adresat omagiatului un cuvânt de felicitare în care a menționat următoarele: „Preacuvioase Părinte Paisie, cu ocazia recentei celebrări a popasului aniversar de 50 de ani, Vă aducem sincerele noastre felicitări, dorindu-Vă ca să petreceți încă mulţi ani sănătoşi, feriţi de ispite şi primejdii la cârma Mănăstirii Noul-Neamț, învăţând poporul bine-credincios adevărul Evangheliei. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă trimită din Cereștile vistierii, ajutorul Său cel sfânt și  belșug de cele trebuincioase în activitatea misionară a Preacuvioșiei Voastre.”

În atmosfera festivă şi măreaţă a serviciului divin duminical, monahul Ignatie, viețuitorul Mănăstirii Noul-Neamț s-a învrednicit de a fi hirotonit în treapta de diacon. Cu acest binecuvântat prilej, Vlădica Vladimir a urat nou hirotonitului să fie vrednic de slujirea diaconală şi să-şi ducă crucea încredinţată cu semerenie şi desăvârşită ascultare.

La finele Liturghiei a fost oficiat un Tedeum de sănătate, iar la mormântul regretatului Episcop Dorimedont s-a săvârşit un Parastas. Pelerinii veniţi au primit binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, care la final a rostit un cuvânt duhovnicesc, îndemnând pe cei prezenţi la o viață creștină autentică încununată cu multe  roade duhovniceşti.

A urmat o agapă creştină oferită cu multă dragoste de către obștea Mănăstirii, după care Mitropolitul a împărțit pliante cu rugăciuni tuturor celor prezenți la această sărbătoare.

Sursa: www.mitropolia.md


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
1768

Înălțarea Domnului, hramul Mănăstirii Noul-Neamț (Chițcani)

Joi, 25 mai, de sărbătoarea împărătească a Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Noul-Neamț din s. Chițcani, r. Slobozia, în  prezenţa unui număr mare de credincioşi. De-a lungul timpului, sfântul așezământ Noul-Neamț, cu hramul închinat Înălțării Domnului a trecut […]

Articole postate de același autor
12744

Nu există o relaţie între moralitatea părinţilor şi sănătatea copiilor

1) Nu există o relaţie între moralitatea părinţilor şi sănătatea copiilor. 2) Normalitatea presupune integritatea fizică şi psihică, pe cînd sănătatea comportă şi o dimensiune morală. 3) Chiar şi oamenii perfect sănătoşi au firea bolnavă. 4) Bătrîneţea este boala de care suferă tot ce este viu. 5) Adevărata sănătate este desăvîrşirea spirituală. 6) Părinţii cu […]