,,Personalități eterne românești”. Eveniment deosebit la orflinatul preafericitul Iosif, patronat de mănăstirea Hîncu

1920
 

Cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni și cu purtarea de grijă a Egumenei Parascheva (Cazacu), Stareța mănăstirii ,,Sfînta Cuv. Parascheva”, Hîncu. Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif”, din or. Chișinău, patronat de mănăstirea Hîncu, a găzduit o manifestare culturală inedită, prezentată de Colectivul de Profesori ai Catedrei Limba Română și Terminologie Medicală, USMF, Nicolae Testimițeanu, împreună cu studenți de la Facultatea de Limba Română și Limba Latină din 30 de țări.

Oaspeții, au elogiat prin numere artistice, Personalități eterne Românești. Șefa Catedrei Limba Română și Terminologie Medicală, USMF, Nicolae Testimițeanu, Dna Argentina Chiriac, dr. conf. univ., organizatorul acestui program festiv, a accentuat bogat, rolul și importanța personalităților marcante autohtone, în cultura poporului nostru.

În semn de recunoștință, copiii Orfelinatului au prezentet și ei un concert, care a fost îndelung aplaudat de oaspeții de onoare.Munca deosebită a fost apreciată și de Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Tată a acestor copii și Director al Orfelinatului ,,Preafericitul Iosif”, care a mulțumit oaspeților pentru Diploma primită de mulțumire, pentru manifestarea culturală prezentată și pentru prezența impecabilă a tuturor participanților.

De asemenea Preasfințitul Petru, a mulțumit și apreciat osîrdia și grija de Mamă, a Preacuvioasei Maici Starețe, Egumea Parascheva, care permanent arată dragoste, grijă și organizare, pentru copii lipsiți de mamă, de tată, de familie.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articole Asemănătoare
2070

Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva”, Hâncu

10 septembrie 2017. În a XIV-a duminică după Rusalii, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu. În dimineața zilei Preasfinţia Sa, a fost întîmpinat de Stareţa acestui aşezămînt monastic, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), împreună cu obştea monahală și slujitorii sfintei mănăstiri. Alături de Ierarh au coliturghisit soborul de preoți […]

Articole postate de același autor
4337

Cu iubire, despre Maica Domnului…

Cu toate că suntem în perioada Postului Mare, când atenția este îndreptată spre Cruce, aș vrea să mă concentrez puțin asupra figurii luminoase a Maicii Domnului, care este destul de discretă în Evanghelii, dar Tradiția îi oferă un loc aparte. Fiică mult-dorită a lui Ioachim și a Anei, Maria duce o viață curată la templu, […]