Familia tradițională zidește societăți ancorate în valorile creștine

2958

Marșul Familiei vine în susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși-strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile noastre și capătă încrederea pentru viitor.

Mai multe informații despre eveniment aflăm de la parohul Bisericii s. Cruglic, Nicolae Ciobanu. 

- Care este scopul organizării Marșului  Familiei?

- Întâi de toate, prin acest marș frumos dorim să demonstrăm că familia este cel mai important lucru în viață și că trebuie să ținem la ea cu trup și suflet. Prin intermediul lui tindem să promovăm valorile morale, să chemăm părinții acasă pentru a fi alături de copii lor, dar și să atenționăm asupra viciilor care afectează familiile actuale.

- De când se organizează asemenea procesiuni?

- Anul trecut a fost prima ediție a marșului pentru familie, dar activități având drept țintă valorile familiei se desfășoară de câțiva ani.

- Care este impactul unui marș ortodox asupra societății noastre?

- Acesta este un marș al tăcerii prin care nu se vociferează dorința noastră, ci prin prezență, exprimăm convingerile noastre. Totodată, este un marș prin care manifestăm dezacordul față de familiile netradiționale, față de concubinaj – viața trăită în desfrînare, față de cele care refuză să aibă copii, față de abandon. Familia are menirea să crească și să educe cât mai mulți copii și să fie în măsura  posibilului împreună.

- Ce părere aveți despre familiile netradiționale din statele europene?

- Evident că nu sunt de acord cu acestea, pentru că sunt un mare păcat. Deși abordăm frecvent aspectul respectiv prin intermediul mass-media, noi nu suntem împotriva omului, ci împotriva păcatului. În măsura în care ne reușește, noi vorbim despre această patimă și dorim foarte mult ca familia să fie formată așa cum a lăsat-o Dumnezeu, dintr-un bărbat și o femeie.

- În ce măsură  creștinii s-au alăturat astăzi marșului pentru promovarea familiei tradiționale?

- Cu regret, au venit mai puțini enoriași decât ne așteptam, însă suntem convinși că acest marș și-a atins scopul, pentru că lumea a demonstrat înțelegerea mesajului. În acest sens, sperăm ca pe viitor să se constituie un număr considerabil de familii bazate pe valori creștine și să educe copii în duhul ortodox.

- Renunțarea la familia tradițională presupune pierderea tuturor valorilor morale și, mai cu seamă, a valorilor creștinismului. Ce îndemn ați avea către societate?

- Unii sunt de părerea că familia este mult, dar de fapt familia este totul. Îndemnul meu către toți creștinii  este să se jertfească trup și suflet familiei, să își educe copii în raport cu normele creștine, pentru ca ei, la rândul lor, să perpetueze tradiția moștenită pentru numeroase generații înainte. 

                                                                                             Maria Cucută-Rujină pentru altarulcredinței.md


Articole Asemănătoare
5458

Sfințenia se transmite prin exemplu

Teologia se înţelege în genunchi! Se poate învăţa în clasă, dar se înţelege doar în rugăciune. Educația începe înainte de a se naște copilul și se continuă prin antrenament, nu prin învățătură, prin didacticism. Se continuă prin exemplu și, atâta vreme cât copilul încă nu-și dă seama, se învață practic: îl iei de mână, îl duci […]

Articole postate de același autor
3167

Slujire arhierească de praznicul Nașterii Maicii Domnului, Hramul Sfintei Mănăstiri Curchi – Cetatea spirituală a Moldovei

În fiecare an, la data de 8/21 septembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, cea dintâi sărbătoare mare de la începutul anului bisericesc, Mănăstirea Curchi îmbracă straie de sărbătoare. Astfel, și-n acest an, clerul și mulțime de credincioși din țară au participat la acest fericit și binecuvântat eveniment duhovnicesc pentru întreaga noastră Biserică […]