Pelerinajul Tinerilor, ediția a XVII-a: Bucuria rugăciunii în mers!

43

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci a adunat peste 250 de credincioși în Pelerinajul Tinerilor.

Semnul Sfintei Cruci a fost purtat din parohia Dumbrava spre Mănăstirea Suruceni.

Pelerinajul a început cu slujba Acatistului către Sf. Ioachim și Ana, promeniți în această zi, după care a urmat o agapă creștină.

În amiaza zilei a pornit pelerinajul, presupunând parcurgerea a 12 km plini de rugăciuni cântate, aducându-se slavă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite.

La acest drum au participat numeroși tineri, în special studenți, din diverse locuri ale țării, care au împărțit trecătorilor flyere cu mesaje ziditoare de suflet.

Pelerinii au realizat câteva popasuri, în special la troițe, săvârșindu-se rugăciuni, invocându-se mila și ajutorul Domnului.

Spre seara zilei s-a ajuns la sfânta mănăstire, pelerinii fiind întâmpinați cu aleasă bucurie de către egumena Epistemia, stareța mănăstirii, și obștea monahală.

Credincioșii au participat la slujba Paraclisului către Maica Domnului, apoi au oficiat un Te Deum de mulțumire la moaștele Sf. Irh. Dionisie Erhan, după care a urmat un cuvânt duhovnicesc al maicii starețe, care a vorbit despre sfințenie și chemarea fiecărui creștin de a crește lăuntric.

Cei prezenți s-au închinat la sfințeniile din mănăstire, în special la moaștele Sfântului Dionisie, poposind la o agapă și dialogând între ei.

Mulțumiți și împăcați sufletește, pelerinii s-au îndreptat spre casele lor, ducând celor dragi impresiile și trăirile zilei.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret


Articole postate de același autor
1111

Prima ediție a evenimentului științific ”Lecturi mănăstirești. Japca.”

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Mănăstirea Japca, în colaborare cu Facultatea de Istorie și Filosofie, USM organizează prima ediție a evenimentului științific ”Lecturi mănăstirești. Japca.” Întrunirile se vor desfășura în perioada 27-29 iulie 2021 la Sfânta Mănăstire cu hramul ”Înălțarea Domnului”, Japca, raionul Florești. Program: 27 iulie, ora 13.00 […]