A trecut la cele veșnice Protoiereul mitrofor Evarest COJOCARU

1695

Spre dimineața zilei de 9 mai, subit a trecut la cele veșnice Protoiereul mitrofor Evarest COJOCARU, parohul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Lunga, Protopopiatul Florești.

Sfinția Sa L-a mărturisit pe Hristos Cel Înviat timp de 52 de ani, între care un sfert de veac în calitate de preot al Bisericii noastre Drept-măritoare. A fost un părinte și duhovnic bun și iubitor, sprijinind enoriașii din parohia sa în calea lor spre mîntuire.

Părintele Evarest va fi înmormîntat joi, 12 mai în curtea bisericii din s. Lunga, unde cu abnegație a propovăduit Ortodoxia timp de 25 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Articole Asemănătoare
16939

Să nu faci tot ce poți, să nu crezi tot ce auzi și să nu spui tot ce știi!…

-Tot ce faceți, să faceți cu dragoste, ca să aveți plată pentru toate, că dragostea este coroana tuturor faptelor bune! -Orice faci, să vezi cu ce scop faci și dacă este bun scopul. Iar dacă faci ceva pentru lauda lumii, nu are nicio valoare! -De mare ajutor pe calea mântuirii ne sunt smerita cugetare și […]

Articole postate de același autor
2023

În prima Duminică din postul Nașterii Domnului, ÎPS Mitropolit a liturghisit la Mănăstirea Căpriana

În prima Duminică din postul Nașterii Domnului (a XXVII-a după Cincizecime), Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a liturghisit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Căpriana, raionul Strășeni – considerată una dintre cele mai vechi și mai valoroase  Mănăstiri din Moldova. Alături de Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. […]