Serviciu divin în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul ceresc al Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”

682

În ziua de 23 aprilie/6 mai toți creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtător de biruințe, ocrotitor al Moldovei.

În preajma acestei sărbători creștine, în Capela Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, care îi poartă numele, a fost onorat acest sfânt martir. Evenimentul la care a participat cadrul profesoral-didactic și studenții instituției, a început cu o rugăciune oficiată de preotul Octavian Moșin.

Protoiereul s-a rugat pentru efectivul instituției pe care l-a blagoslovit și a adus cuvântul lui Dumnezeu tinerei generații.

Totodată capelanul instituției, protoiereul Octavian Moșin, a venit în fața celor prezenți cu o predică povățuitoare. În calitatea sa de Președinte al Asociației Studenților Creștini Ortodocși, a adus mulțumiri efectivului Academiei „Ștefan cel Mare” pentru implicare activă în acțiuni de voluntariat desfășurate în diverse lăcașe sfinte din țară, precum și pentru reabilitarea monumentelor istorico-culturale. În acest context, Părintele Octavian a decernat Diplome de merit de care s-au învrednicit 2 angajați și 84 de studenți ai instituției.

Sursa: academy.police.md


Articole postate de același autor
3234

Moment istoric în Muntele Athos: Osemintele Părintelui Iosif Vatopedinul au fost deshumate

  Lacrimi de bucurie, monahi în duh de rugăciune, chipuri luminate de bucuria revederii. Așa am putea descrie, în câteva cuvinte, atmosfera de sărbătoare din ziua de 20 octombrie a acestui an, o zi care va rămâne cu siguranță în istoria Sfântului Munte, a Bisericii Greciei și a întregii Ortodoxii. În prezența mai multor ierarhi, […]