Denia Prohodului Domnului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

1955

În ajunul Sîmbetei Mari, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat împreună cu slujitorii Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei slujba Vecerniei și a Utreniei cu Prohodul Domnului nostru Iisus Hristos. Slujba Prohodului simbolizează punerea în mormînt a Mîntuitorului și se oficiază în fața Sfîntului Epitaf ce reprezintă această scenă. După Slavoslovia Mare a fost săvîrșită procesiunea de înconjurare a bisericii cu Sfîntul Epitaf, iar la încheiere Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură.

Referindu-se la modul în care trebuie să se raporteze fiecare creștin la moartea și îngroparea Domnului Iisus, Prea Sfinția Sa a reliefat importanța împreună răstignirii și morții noastre cu El pentru patimi și păcate, ca să trăim din plin bucuria duhovnicească a Învierii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
5027

Putem duce o viaţă de monah fără retragere la mănăstire?

Cum se vede de la mănăstire lumea aceasta? Putem duce o viaţă de monah fără retragere la mănăstire? Viaţa de monah, deşi uneori am numit-o nebunie, esenţial nu se deosebeşte de viaţa creștinului obişnuit, mai ales a creștinului care poate conştientiza chemarea lui Dumnezeu. Viaţa de monah este viaţă de rugăciune, de unire cu Dumnezeu şi […]