În Duminica a XX-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Mitropolitul Vladimir, a coliturghisit alături de Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril, în Catedrala „Hristos Mântuitorul”

710

În Duminica a XX-a după Pogorârea Duhului Sfânt, 3 noiembrie 2019, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a coliturghisit alături de Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril, în Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Capitala Federației Ruse, orașul Moscova.

La finalul Dumnezeieștii Liturghii, Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a înmînat Gramata Patriarhală și Sinodală cu privire la restabilirea unității Arhiepiscopiei parohiilor vest-europene de tradiție rusă cu Biserica Ortodoxă Rusă, arhiepiscopului de Dubna Ioan.

Amintim că, la 2 noiembrie, membrii delegației Arhiepiscopiei parohiilor vest-europene de tradiție rusă în frunte cu arhiepiscopul de Dubna Ioan, au sosit la Moscova pentru participare la solemnitățile dedicate alipirii Arhiepiscopiei la Biserica Ortodoxă Rusă.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/


Articole postate de același autor
528

În noaptea de Înviere, Episcopul Ioan al Sorocii a oficiat Utrenia pascală și Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Soroca

În noaptea de Înviere, Preasfinţitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicarul Mitropoliei Moldovei a oficiat Utrenia pascală și Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Cu prilejul prealuminatului și mântuitorului praznic al Învierii Domnului, după Sfânta Evanghelie, Episcopul Ioan a dat citire Pastoralei Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova. La […]


Foto