Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului la Catedrala ”Sf. Irh. Vasile cel Mare„ din or. Edineț

904

La 21 noiembrie/4 decembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește cu multă bucurie duhovnicească Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Această sărbătoare ne pune înainte ziua în care, după tradiție, Sfinții Ioachim și Ana au adus pe fiica lor Maria, în vîrstă de trei ani, la templu. Preasfînta Fecioară Maria a fost primită solemn de comunitatea templului, condusă de preotul Zaharia, tatăl Sfîntului Ioan Botezătorul. A fost condusă în acel loc sfînt ca să devină ea însăși „Sfînta Sfintelor” lui Dumnezeu, biserică vie și templu al Pruncului dumnezeiesc care se va naște din ea.

În ziua acestui praznic, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor la Catedrala ”Sf. Irh. Vasile cel Mare” din or. Edineț.

După slujbă, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre istoria praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului și a îndemnat credincioșii să ceară permanent, cu îndrăzneală, credință și nădejde, mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, căci ea este Maica duhovnicească a noastră, tuturor creștinilor și prin mijlocirea ei fierbinte poate toate cîte le voiește, iar cele pe care le cere de la Fiul Său, le și dobîndește negreșit.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
5255

Cântare la Adormirea Maicii Domnului „Arhanghelul cel mai sfânt”

„… Preasfântă stăpână, de Dumnezeu Născătoare …preabinecuvântat și preamărit este numele tău cel sfânt, în cer și pe pământ, în vecii vecilor. Amin!” „Nu există scrieri ale sfintelor femei. Asta nu se întâmplă pentru că ele ar fi sfinte mai mici decât bărbaţii, şi sunt chiar mai multe, însă femeile sfinte au o viaţă ascunsă, […]