Liturghia arhierească în cinstea sărbătorii intrarea Maicii Domnului în Biserică la catedrala „Sf. Împ. Constantin și Elena” din municipiul Bălți

841

În data de 4 decembrie 2021, când Biserica Răsăritului face amintirea intrării Maicii Domnului în templul din Ierusalim, Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, a coliturghisit împreună cu soborul preoțesc și creștinii prezenți la sfânta Liturghie în catedrala arhiepiscopală „Sf. Împ. Constantin și Elena” din municipiul Bălți.

După citirea pericopei evanghelice, în predica sa, Ierarhul a vorbit despre dogma preacinstirii Maicii Domnului, explicând în termeni simpli cum se înfăptuiește aceasta.

Astăzi s-a făcut referință și la părinții Maicii Domnului – sfinții Ioachim și Ana, că Dumnezeu face minuni, dar și din partea noastră trebuie să fie un jurământ sau o făgăduință: „Faceți făgăduințe și le împliniți Domnului Dumnezeului nostru”. (Psalmul 75,11)

La finalul Liturghiei, a fost oficiat un Moleben pentru sănătatea enoriașilor prezenți, au fost stropiți cu aghiazmă și li s-au împărțit anaforă, mulțumind bunului Dumnezeu pentru toate darurile Lui.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
269

Calea Postului Mare: ziua a XXXII-a

Ploaia liniștită de care avem parte parcă absoarbe praful agitației cotidiene și așterne și o liniște lăuntrică. Plimbarea pe această vreme e cea mai indicată. Prospețimea aerului îți deschide a doua respirație. Nu mai este nicio grabă, toți pășesc în ritmul stropilor, savurând din această vlagă, de care este însetat nu doar pământul, dar și […]