Liturghia arhierească în cinstea sărbătorii intrarea Maicii Domnului în Biserică la catedrala „Sf. Împ. Constantin și Elena” din municipiul Bălți

659

În data de 4 decembrie 2021, când Biserica Răsăritului face amintirea intrării Maicii Domnului în templul din Ierusalim, Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, a coliturghisit împreună cu soborul preoțesc și creștinii prezenți la sfânta Liturghie în catedrala arhiepiscopală „Sf. Împ. Constantin și Elena” din municipiul Bălți.

După citirea pericopei evanghelice, în predica sa, Ierarhul a vorbit despre dogma preacinstirii Maicii Domnului, explicând în termeni simpli cum se înfăptuiește aceasta.

Astăzi s-a făcut referință și la părinții Maicii Domnului – sfinții Ioachim și Ana, că Dumnezeu face minuni, dar și din partea noastră trebuie să fie un jurământ sau o făgăduință: „Faceți făgăduințe și le împliniți Domnului Dumnezeului nostru”. (Psalmul 75,11)

La finalul Liturghiei, a fost oficiat un Moleben pentru sănătatea enoriașilor prezenți, au fost stropiți cu aghiazmă și li s-au împărțit anaforă, mulțumind bunului Dumnezeu pentru toate darurile Lui.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
498

Hramul Bisericii ”Sfînta Treime” din comuna Larga

Biserica „Sfînta Treime” din comuna Larga, raionul Briceni s-a aflat la 12 iunie 2022, în Duminica Pogorîrii Sfîntului Duh, a Cincizecimii, în veșmînt de sărbătoare cu prilejul sărbătoririi hramului. De ziua hramului, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a săvîrșit aici Sfînta Liturghie Arhierească însoțit de un sobor de preoți și diaconi și în […]