PS Ioan, Episcop de Soroca a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Moara de Piatră, r. Drochia

1241

În ziua prăznuirii Sfinților 33 de Mucenici din Melitina, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Moara de Piatră, raionul Drochia.

Din soborul de slujitori au făcut parte prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, prot. Vitalie BIBICA, parohul bisericii gazdă, clerici ai Eparhiei de Bălți și Fălești, dar și din cea a Edinețului și Briceniului.

Pentru slujirea preoțească pilduitoare, părintele paroh Vitalie BIBICA a fost decorat cu dreptul de a purta mitră, iar enoriașii care au contribuit la lucrările de reparație a bisericii s-au învrednicit de diplome arhierești.

După slujbă a urmat sfințirea exteriorului locașului sfânt și mesajul arhieresc de binecuvântare și felicitare adresat credincioșilor.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
750

Lunea mare a Săptămânii Patimilor. Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat în dimineața zilei de luni a Săptămînii Patimilor, 18 aprilie 2022, slujba Ceasurilor, a Obedniței și Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala ”Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei. Înaltpreasfinției Sale i-au coliturghisit slujitorii catedralei. În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni speciale […]