Rugăciune la Soborul Sfinților 12 Apostoli

3224

Ceata Apostolilor dorind eu să o laud, Hristoase, cu rugăciunile lor ca un Dumnezeu, raza Preasfântului Duh, dăruiește-mi și lumina înțelepciunii Tale. Întărindu-se cu puterea și cu harul Tău, Hristoase, puterea potrivnicilor vrăjmași au zdrobit cinstiții Tăi Apostoli, de Dumnezeu văzători făcându-se, cu privirile neslăbite spre Tine. Slăviții Apostoli ai lui Hristos, cereasca înțelepciune învățându-se, toată multa grăire a înțelepților cea nefolositoare, nebună a fi o au arătat prin tăria propovăduirii. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.

Tămăduiri săvârșind, Stăpâne, cu numele Tău, adunările păgânilor cu cunoștința Ta le-au vânat măriții Apostoli și cu lumina Ta le-au luminat.

Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Pe unul din Dumnezeiasca Treime, Preacurată, L-ai născu, pe Cel Ce S-a arătat din tine luând trup pentru noi, cu bunăvoința Tatălui și cu lucrarea Preasfântului Duh, Maică, Fecioară.


Articole postate de același autor
1202

La 500 de ani de la sfințire, o biserică de lângă Suceava devine mănăstire

Permanența Consiliului Eparhial Suceava a aprobat miercuri înființarea Mănăstirii „Duminica Tuturor Sfinților” – Părhăuți, din Todirești, județul Suceava. Obștea se va închega în jurul unei biserici construite în epoca Sf. Domnitor Ștefan cel Mare și sfințită, ca și Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, cu exact cinci secole în urmă. „Suntem încredințați că […]