Expoziție de creație a copiilor, cu genericul: „Sfintele Paști în viziunea copiilor”

1727

Cu prilejul Sfintelor sărbători de Paști, în perioada 29 aprilie – 10 mai curent, în incinta Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău vor fi expuse lucrări de creație cu genericul „Sfintele Paști în viziunea copiilor”, realizate de copiii din familiile vulnerabile, de la Centrul Comunitar pentru Copii și Tineret „Andrieș”, Centrul „Steaua”, Centrul „Atlant”, în cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului din sectorul Râșcani, sub conducerea pedagogilor Valentina FURDUI, Victoria GARABAGIU, Margareta KIFEAK și a elevilor de la gimnaziul din comuna Trușeni.

Expoziția este curată de protoiereul Octavian MOȘIN, doctor în istorie, doctor în filozofie, Paroh al Bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din Chișinău.

Sărbătoarea Paștelui este încărcată de simboluri și tradiții păstrate cu sfințenie de-a lungul timpului. Pentru prima dată, Paștele a fost sărbătorit în orașul Ierusalim. Aici s-a format prima comunitate creștină și a început vestirea învierii lui Iisus Hristos în toată lumea. Cuvântul „Paști” din ebraică înseamnă „trecere” și în tradiția creștină de Sfintele Paști se sărbătorește trecerea de la moarte la viață.

În expoziție sunt prezentate lucrări realizate în diverse tehnici și materiale: desene, aplicații și obiecte volumetrice, care vor putea fi vizitate până pe data de 10 mai 2021, în sala panoramică a Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău, str. A. Mateevici 60A.

 


Articole postate de același autor
2416

Admiterea la programul de masterat Istoria și cultura religiilor din cadrul Universității de Stat din Moldova!

Acum zece ani erau inaugurate primele programe de master cu profil creștin în cadrul câtorva facultăți ale Universității de Stat din Moldova. Circa 300 de masteranzi au urmat cursurile la programele de master creștin, îmbinând aspecte din teologie cu astfel de domenii ca filologie, psihopedagogie, filosofie și istorie. Cel mai longeviv este programul Istoria și […]