Etiopia: 800 de oameni au fost uciși în Biserica în care se află Chivotul Legii Vechi

1850

Biserica Sfânta Maria din Sion devenise un loc de refugiu pentru etiopienii din regiunea Tigray, care se adăposteau de războiul civil din țară, informează The Independent.

Biserica ar fi fost asediată la finalul anului 2020, în timpul luptelor dintre forțele guvernamentale și miliția rebelă, din acest conflict rezultând sute de morți. Pentru că liniile telefonice din regiunea Tigray au fost închise și pentru că nici jurnaliștii nu au avut acces, estimările numărului de morți au variat, iar situația reală a fost făcută publică abia acum.

Pe măsură ce regiunea începe să se „reconecteze” cu lumea exterioară, mai multe persoane au povestit despre ceea ce s-a întâmplat. Printre ei se numără și un diacon care spune că a asistat la masacrul petrecut în ultimul weekend al lui noiembrie 2020. El a mai adăugat că a strâns cărțile de identitate ale victimelor și a ajutat la înmormântarea acestora în gropi comune. Majoritatea persoanelor ucise erau credincioși care veniseră la biserică pentru a apăra Chivotul Legii Vechi.

Ce este Chivotul Legii Vechi?

Chivotul Legii este una dintre cele mai sfinte relicve ale umanităţii, deoarece a păstrat Tablele Legii date de Dumnezeu lui Moise, un vas de aur cu mană şi toiagul lui Aaron care a odrăslit. Pentru creştini, valoarea acestei relicve este imensă datorită sensului profetic al acestor lucruri sfinte, care anunţă plinătatea harului venit prin Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Conform Vechiului Testament, Chivotul Legii Vechi a fost ţinut în Templul lui Solomon, în cea mai sfântă încăpere a sa, numită Sfânta Sfintelor, până la invazia babiloniană din secolul al 6-lea B.C.

Chivotul Legii este ţinut în mare taină şi doar un călugăr poate intra în capelă, având misiunea de a se îngriji de Chivot pentru toată viaţa sa. După ce acest călugăr moare, prin tragere la sorţi un alt călugăr va primi această misiune. Aşa că un singur om de pe pământ poate intra în încăperea Chivotului. Călugărul care păzeşte capela nu poate pleca niciodată din curtea acesteia.

 

Sursa: doxologia.ro


Articole postate de același autor
4153

Cina cea de Taina – prima Liturghie creștină

Ne spune Sfânta Scriptură că, „mai înainte de patima Sa cea de bună voie”, Mântuitorul a voit să cineze pentru ultima dată împreună cu ucenicii Săi. Dar Cina aceasta nu a fost o simplă masă cu mâncare, pâine și vin. Această Cină a fost și este o mare taină, este o jertfă de dragoste, este […]