Polonia interzice avorturile

1378

Polonia interzice aproape în totalitate avortul, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Tribunalului. Singurele excepții admise sunt în cazul sarcinilor rezultate după un viol sau un incest sau atunci când viaţa mamei este în pericol.

Guvernul polonez a anunţat miercuri că decizia Tribunalului constituţional prin care avortul este practic interzis în Polonia intră în vigoare după publicarea hotărârii, în aceeaşi zi, în Monitorul Oficial, informează AFP, citată de Agerpres.

"Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri, 27 ianuarie 2021) în Monitorul Oficial", a anunţat Centrul de informare al guvernului, pe Twitter.

Tribunalul constituţional a interzis în octombrie întreruperea voluntară a sarcinii în caz de malformaţie gravă a fătului, statuând că aceasta este "incompatibilă" cu textul Constituţiei, ceea ce duce la interzicerea practic a tuturor întreruperilor de sarcină, exceptând în cazul celor rezultate după un viol sau un incest, sau atunci când viaţa mamei este în pericol.

Sursa: agerpres.ro


Articole postate de același autor
1057

Mitropolia Moldovei reînnoiește apelul de ajutorare a refugiaților din Ucraina

Iubiți frați și surori întru Hristos, A trecut o săptămână de la declanșarea războiului fratricid din Ucraina. Mii de oameni și-au pierdut viața. Zeci de mii au fost răniți, sau au rămas fără de adăpost din cauza bombardamentelor. În doar câteva zile sute de mii de ucraineni au luat calea pribegiei, refugiindu-se în țările vecine […]