Tundere în monahism la paraclisul „Sf. Trei Ierarhi” de pe lîngă Reședința Episcopală din Edineț

1951

În seara zilei de sîmbătă, 9 aprilie 2016, în ajunul Duminicii Cuviosului Ioan Scărarul, după slujba Privegherii, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit la paraclisul „Sf. Trei Ierarhi” de pe lîngă Reședința Episcopală din orașul Edineț, tunderea în monahism a ipodiaconului Andrei Șimanschii, care a devenit monahul Iosif.

În cuvîntul de îndrumare adresat părintelui Iosif, Prea Sfințitul Nicodim a specificat următoarele: ”Cuvioase părinte Iosif! Voturile monahale care le-ai depus astăzi înaintea Mîntuitorului Hristos, avînd în față Sfînta Sa Cruce și Evanghelie, te-au învrednicit de îmbrăcarea chipului îngeresc. Ele implică o mare responsabilitate și curaj. Este foarte grea tăierea voii proprii, dar cu încrederea în ajutorul lui Dumnezeu se pot face toate, căci, spune Mîntuitorul: ”Cele ce sunt cu neputință la oameni, sunt cu putință la Dumnezeu”(Lc. 18, 27). Ia aminte la modelul sfinților care prin nevoință au luat cununa birunței. Roagă-te sfinților mucenici să-ți dea rîvnă, tărie de caracter și putere pentru a muri păcatului și a învia vieții celei noi în Hristos și astfel a te arăta vrednic de acest veșmînt și chip îngeresc pe care l-ai îmbrăcat astăzi!”.

De asemenea, Ierarhul a mulțumit părintelui Hrizostom (Morocica), părintelui director al Seminarului Teologic, protoiereului Mihail Baraghin și tuturor credincioșilor care s-au rugat fierbinte pentru proaspătul monah Iosif la această slujbă care mișcă inima pănă la lacrimi.

Felicitîndu-l pe părintele Iosif, Prea Sfinția Sa i-a oferit în dar o icoană cu chipul sfîntului Ocrotitor, Cuviosul Iosif Isihastul.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole Asemănătoare
3655

Mai exista oameni virtuoşi în lume?

Daca spunem ca nu exista oameni sfinti in lume, atunci aducem blasfemie impotriva Duhului Sfant, pentru ca Biserica lui Hristos nu inseamna doar monahismul. Biserica lui Hristos este in lume. Ce ne-a spus Hristos? Ca a venit pentru cei aflati in lume. In monahism exista o mica parte. Tineti minte? Acest lucru ni l-a spus […]

Articole postate de același autor
2390

Despre smerenie şi răbdare

Dumnezeu cercetează oamenii prin bo­li şi suferinţe. O astfel de cercetare a lui Dumnezeu este o mare binefacere pentru suflet. Deci, dacă vine asupră-ne vreo cer­cetare a lui Dumnezeu, nu trebuie să că­dem în nedumerire. Căci dacă aurarul ştie cât de mult trebuie să lase aurul în foc şi nu-l ţine acolo prea mult, Dumnezeu […]