Duminica a doua a Postului Mare, a Sf. Grigorie Palama, la Catedrala episcopală din Comrat

2160

În a doua Duminică din Postul Mare, a Sfântului Grigorie Palama, Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală din Comrat.

Serviciul divin a fost oficiat în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul Catedralei episcopale spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace pentru cei vii și odihnă pentru cei răposați.

Duminica a doua din Postul Mare, prin glasul Evangheliei, ni-L prezintă pe Iisus din Nazaret, pe Fiul Omului ca pe un „Dumnezeu tare” (Is. 9, 5). Pe când El se afla în Capernaum, I s-a adus un bolnav paralizat, pe care cu puterea Sa l-a iertat şi l-a tămăduit, „încât erau toţi uimiţi şi slăveau pe Dumnezeu” (Mc. 2, 12).

Hristos Domnul este Cel Ce zice: „Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ” (Mt. 28, 18). Când puterea Lui Dumnezeiască umple fiinţa noastră, păcatele ni se iartă şi neputinţele noastre se vindecă. În acest fel, putem ţine stindardul credinţei în sus, păşind „din putere în putere” (Ps. 83, 8) şi din biruinţă în biruinţă.

În cuvântul de învăţătură, Episcopul Anatolie a transmis credincioşilor că textul evanghelic de astăzi ne atrage atenția asupra unor calități sufletești necesare fiecărui credincios, dar şi cât de importantă este credinţa pentru mântuirea omului.

De asemenea, Preasfinţia Sa a mai subliniat faptul că prin taina iertării păcatelor ne este dăruită vindecarea bolilor sufleteşti şi trupeşti.

Vlădica a mai îndemnat credincioșii să profite de această perioadă binecuvântată a Postului Mare, pentru a reînvia din necurăția păcatelor la lumina vieții împreună cu Mântuitorul Hristos prin unirea cu El în Sfânta Taină a Euharistiei.

sursa http://eparhiasud.md/


Articole Asemănătoare
2231

Și noi, slăbănogi fiind de păcatele noastre, putem să primim vindecare!

După ce am prăznuit în duminica I a Postului Mare Triumful Ortodoxiei, astăzi, în duminica a doua din post, continuând urcușul nostru duhovnicesc pe treptele Postului Mare spre Înviere, prăznuim pe Sfântul luminii necreate – Marele Ierarh Grigorie Palama. Evanghelia duminicii de astăzi (Marcu 2, 1-12) ne vorbește despre ostenelile mari și luptele oamenilor cu […]

Articole postate de același autor

Foto