40 de masteranzi de la programele creștine au susținut tezele

1039

Masteranzii de la programele cu caracter creștin din cadrul USM au susținut tezele. La programul Studii filologice și spiritualitate creștină – 11 persoane, Istoria și cultura religiilor – 13 persoane și Consiliere educațională și spirituală – 16 persoane.

Acum patru ani au fost inițiate aceste programe, pe care le-am deschis consecutiv la câteva facultăți: Litere, Psihologie și Științe ale Educației, precum și de Istorie și Filosofie. Până în prezent circa 90 de masteranzi ai acestor programe au elaborat și susținut public tezele. Analizând lista absolvenților constatăm că 28 din ei sunt slujitori, 9 – preotese, 35 au absolvit Academia Teologică din Chișinău și 20 au venit din alte domenii: drept, economie, psihologie etc.

Necesitatea acetor masterate vine în urma numeroaselor solicitări, mulți tineri fiind pasionați de teologie și, totodată, vrând să îmbine studiul cu filologia, istoria sau pedagogia.

Teologii sunt cei mai mulți înscriși la masterate, aceștia regăsindu-se și în alte domenii de activitate. O bună parte din absolvenți sunt pedagogi, unii predau diverse discipline, în special istoria și româna, dar și disciplina opțională Religie.

Cei interesați de a-și continua studiile și aprofunda cunoștințele la programele menționate, se pot adresa la nr. de telefon – 079481585 – pr. Octavian Moșin, pentru a primi informație suplimentară.

Anexăm și lista celor care au susținut până în prezent tezele de master, fiind indicat anul absolvirii, programul, numele/prenumele, titlul tezei și conducătorul științific.


Articole postate de același autor
660

Împărtăşirea cu o singură linguriţă în vreme de epidemie

Carantina impusă de epidemia de Coronavirus (Covid 19) implică toate laturile vieţii sociale, inclusiv cea bisericească şi liturgică. În unele ţări ale Europei au fost interzise toate slujbele publice, iar în altele s-au impus anumite restricţii legate de numărul de participanţi, distanţa pe care trebuie să o ţină unul faţă de altul, măsurile de igienă […]