10 lucruri pe care mama nu ți le-a spus niciodată

5144

Sunt multe lucruri pe care mamele nu le spun. Sunt, probabil, secretele lor. Iată 10 dintre ele:

1. A plâns de multe ori din cauza ta Cu siguranță i-au dat lacrimile când a aflat că este însărcinată cu tine. A plâns când te-a luat prima dată în brațe. A plâns de bucurie. A plâns de frică. A plâns din cauza nopților nedormite. A plâns pentru că te iubește foarte mult. Și plânge de fiecare dată când tu plângi.

Dar te-a văzut cum te uitai la ea. Aşa că a spus NU şi ai luat-o tu. Dacă tu eşti fericit, ea e fericită.

3. A durut A durut când ai tras-o de păr, când ai ciupit-o, când ai muşcat-o de sân în timp ce te alăpta. A durut când ai lovit-o. A durut cât te-a purtat în pantece, a durut-o când te-a născut. Dar nu ţi-a spus niciodată toate astea pentru că ea doar vrea ca tu să fii fericit.

4. Îi e teamă Încă de când te-ai născut a făcut tot posibilul să te protejeze. A devenit femeia care şi-a refuzat prietenii care o rugau să îi lase să te ţină în braţe. În sufletul ei ştia că nimeni nu te poate ţine în siguranţă, asa cum o face ea. Inima ei s-a oprit când ai făcut primii paşi, de teamă să nu te loveşti. A stat trează nopţi întregi până ajungeai în siguranţă acasă de la petreceri. De fiecare dată când te loveai, era acolo ca să te ajute. De fiecare dată când erai bolnav, era acolo ca să te vindece. A făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să-ţi fie bine. Şi o va face în continuare.

5. Ştie că nu e perfectă E foarte dură cu ea însăşi. Ştie care îi sunt slăbiciunile şi de multe ori se urăşte că le are. Vrea să fie mama perfectă, să nu facă greşeli. Însă e om şi mai greşeşte uneori. Încă încearcă să se ierte pentru acele greşeli. Îşi doreşte să se poată întoarce în timp şi să le repare. Dar nu se mai poate. Aşă că fii bun cu ea şi las-o să stie că a făcut tot ce a depins de ea şi că apreciezi asta.

6. Te privea în timp ce dormeai Au fost multe momente când, noaptea, pur şi simplu stătea lângă tine şi îţi privea faţa în timp ce dormeai. Când nu puteai dormi, îţi cânta. Chiar dacă ea era ruptă de oboseală, era lângă tine şi îţi cânta până adormeai. Şi după ce te cuprindea somnul, mai stătea câteva clipe lângă tine ca să te privească. Se bucura de linişte şi de faţa ta care exprima iubire.

7. Te-a purtat peste tot Mama ta a învăţat să facă curat cu tine în braţe, să gătească cu tine în braţe, să strângă masa cu tine în braţe. O dureau braţele, o durea spatele, dar faptul că te ţinea în braţe era pentru ea o fericire.

8. Era tristă când plângeai Nimic nu întristează mai tare o mamă decât lacrimile copilului său. A făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să fii fericit, iar dacă n-a reuşit a suferit şi mai mult.

9. Eşti întotdeauna primul Vine de la serviciu obosită, ar dormi, dar prima dată are grijă de tine. Dacă eşti flămând îţi face de mâncare, dacă eşti trist, încearcă să te înveselească. Mama face orice ca să te ştie fericit şi te va alege întotdeauna pe tine, înaintea ei.

10. Va face asta din nou E greu să fii mamă. Plângi, te doare, încerci, greşeşti, munceşti, înveţi. Însă nu există bucurie mai mare decât să-ţi vezi copiii fericiţi. Şi, în ciuda tuturor durerilor, în ciuda tuturor nopţilor nedormite, în ciuda tuturor trezirilor matinale, va lua totul de la capăt, din nou şi din nou, pentru tine.

sursa www.eumama.md

Articole Asemănătoare
4851

O bătrânică de 84 de ani, bolnavă, are grijă de strănepoata ei de 6 luni, după ce mama a abandonat-o: „O iubesc ca pe ochii din cap”

La cei 84 de ani ai săi, Ileana Szekely, o bătrână insulino-dependentă din Braniştea, se vede nevoită s-o crească pe Maria, strănepoata sa de doar 6 luni. Micuţa a fost abandonată de mama sa, o tânără de 23 de ani, iar bunica şi străbunica fetiţei au preluat responsabilitatea creşterii sale fără să ezite, deşi veniturile […]

Articole postate de același autor
3919

Supărarea poate fi transformată în rugăciune

Eu nu mă mai încred în ce simt. Simţurile mele sunt robite lumii acesteia. Simţurile mele sunt căzute. Totuşi, în mine este cineva care poate să facă invers decât ce simte. Aceasta este persoana mea, e ipostasul meu. În asta stă libertatea. Eu te pot urî şi pot simţi nevoia să te lovesc, să te […]