„E ruşinos să jigneşti Majestatea Divină!”

Pr. Calistrat – “E ruşinos să jigneşti Majestatea Divină!”

3446

Societatea vrea şpagă!

Societatea vrea când te încadrezi, să duci plicul, societatea vrea ca tu când treci examenul să duci plicul, societatea vrea ca tu să fii prost şi să iei o funcţie pe care nu o meriţi şi să faci cum îţi dictează alţii. Că dacă ai fi vertical şi ai fi un adevărat om în sine.. cu prestanţă, când ţi-ar spune şeful tău: „Semnează aici!” tu i-ai răspunde: ”Băiete, semnează tu că eşti major!” sau ai cere consultanţă juridică!

Dumnezeu există pentru că El a creat totul, nu pentru că vrem noi să-L susţinem! Societatea aruncă cu bolovanul în Biserică, crezând că acest bolovan aruncat, ar putea ştirbi cu ceva.. Dumnezeu stă în Cer nu în pereţii ăştia. În pereţi poţi intra cu buldozerul şi Biserica nu scade ca intensitate, nici ca lucrare şi nici ca existenţă. Ei işi atrag singuri supărarea lui Dumnezeu, pentru că ei nu ştiu că ironizându-L, Dumnezeu ar fi atât de naiv încât să se coboare la mintea lor şi să-şi pună mintea cu miştourile lor. Aia e marea dramă!

Sigur că tu vrei să nu existe Dumnezeu, ştii câte rele ai făcut, cât de josnic şi de imoral şi de mărunt la cuget şi la suflet, eşti! Şi raportându-te la o asemenea entitate.. Dumnezeu, Supremul Absolut, „Majestatea Divină” cum i-a zis Arhiepiscopul Sucevei Pimen.. uitati ce expresie în secolul XXI ,când nu mai vorbim de vocabular civilizat şi educat.. E ruşinos ca tu un paduche de pe pământ, care dacă mâine nu iţi mai bate inima eşti un cadavru care neîmbalsamat imediat miroase, şi stau toti şi plâng în urma ta şi nu ştiu ce să mai facă, să vii să te pui contra lui Dumnezeu, care cu o suflare şterge Pământul sau strânge Universul!

De oameni gâlcevitori, de oameni care vor cearta, polemică, şi contraziceri: fereste-te că nu te zideşte! De ce? Pentru că Înţeleptul Solomon avea o vorbă: ”În mintea nebunului şi cele drepte se strâmbă!”


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
4404

Oare nu știe Dumnezeu de ce avem nevoie?

Așadar, rugăciunea noastră, în înaintarea ei – ce înseamnă în înaintarea ei – în ieșirea ei, când urmează să iasă rugăciunea dinlăuntrul nostru, ca să devină cu adevărat o mișcare către Dumnezeu, vom vedea că ea este o «tăcere în tăcere» înlăuntrul tăcerii. Adică o tăcere absolută. Dar oare nu ne ascultă Dumnezeu și altfel […]