Actualitate

Negresa de post cu merisoare

5841

O negresa de post pufoasă şi foarte gustoasă. Merişoarele îi dau un plus de gust şi savoare.

Ingrediente

2 cani faina
1 cana zahar 
1 cana merisoare
3 linguri cacao
1lingurita praf copt
1 cana apa
1/2 cana ulei
400 gr gem caise

Mod de preparare

Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si praful de copt) Le amestecam si punem apoi gemul, apa si uleiul. Mixam compozitia apoi adaugam merisoarele. Daca nu aveti merisoare le puteti inlocui cu ce va pofteste inima: alune, caise uscate, stafide,nuci, etc. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana incepe sa se desprinda de mariginile tavii. Lasam sa se raceasca apoi taiem cubulete. Daca doriti puteti face o glazura de cacao pentru ele.


Articole Asemănătoare
8933

Plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi

Ingrediente pentru plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi 1 pachet foi de plăcintă Pentru umplutură 4-5 cartofi 200 g ciuperci 1 morcov fiert 1 fir de praz (partea albă) 6 linguri ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel nucşoară sare piper Mod de preparare pentru plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi […]

Articole postate de același autor
1086

Duminica înaintea Nașterii Domnului, la Catedrala Episcopală din orașul Soroca

În Duminica înaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului), Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din orașul Soroca. La Liturghie s-au rugat numeroși credincioși soroceni veniți pentru a-i cinsti pe Sfinții Părinți după […]