Liturghie arhierească în parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Bulboci, raionul Soroca

274

La data de 9 iunie 2019, în duminica Sfinților 318 Părinți de la Sinodul I Ecumenic din Niceea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan al Sorocii a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Bulboci, raionul Soroca.

Alături de ierarhul Sorocii s-au rugat Prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, preotul Mihail PÎNZARI, paroh al bisericii, preoți soroceni și din alte raioane.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Mitropolitului, parohul bisericii a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea de Aur și Palița, cu prilejul celebrării celor douăzeci de ani de slujire.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul IOAN a rostit cuvântul de învățătură, felicitându-l pe părintele omagiat, dar și pe credincioșii comunității.

Ctitorii care sprijină această parohie au fost distinși cu diplome arhierești.
Către cei prezenți la slujba duminicală s-au adresat părintele paroh și Dl Iurie COJOCARU, Primar al comunei Bulboci.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
737

La catedrala episcopală din Bălți a fost săvârșită Liturghia Daruruilor mai înainte sfințite

Miercuri, 16 martie 2016, în catedrala episcopală „Sf.Împ.Constantin și Elena” din Bălți”, Preasfințitul Marchel a oficiat Liturghia sfântului Grigore Dialogul. Alături de Ierarh au coliturghisit clericii catedralei și cei mai fideli credincioși. A fost un moment deosebit, pentru că această Liturghie se săvârșește doar în Postul Mare, iar astăzi a fost prima dată din cursului […]Urmăriți-ne pe Facebook!