Liturghie arhierească în parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Bulboci, raionul Soroca

345

La data de 9 iunie 2019, în duminica Sfinților 318 Părinți de la Sinodul I Ecumenic din Niceea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan al Sorocii a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Bulboci, raionul Soroca.

Alături de ierarhul Sorocii s-au rugat Prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, preotul Mihail PÎNZARI, paroh al bisericii, preoți soroceni și din alte raioane.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Mitropolitului, parohul bisericii a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea de Aur și Palița, cu prilejul celebrării celor douăzeci de ani de slujire.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul IOAN a rostit cuvântul de învățătură, felicitându-l pe părintele omagiat, dar și pe credincioșii comunității.

Ctitorii care sprijină această parohie au fost distinși cu diplome arhierești.
Către cei prezenți la slujba duminicală s-au adresat părintele paroh și Dl Iurie COJOCARU, Primar al comunei Bulboci.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
125

A început pelerinajul anual al delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Moldova, în Ţara Sfântă

Miercuri, 11 decembrie 2019, a început Pelerinajul anual al delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă, organizat de Centrul de pelerinaj “Pelerinul Ortodox” al Mitropoliei Moldovei. Delegația este condusă de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir însoțit de către PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Ioan, Episcop de Soroca, […]Urmăriți-ne pe Facebook!