În Protopopiatele din cuprinsul Eparhiei Chișinăului s-au desfășurat festivități dedicate cântecului popular pascal

327

Sărbătorile pascale sunt pentru creștini o bucurie veșnică care ne aduce Lumina Lină a Învierii. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, pe tot parcursul Săptămânii Luminate, în Protopopiatele din cuprinsul Eparhiei Chișinăului s-au desfășurat festivități dedicate cântecului popular pascal.

La aceste evenimente cultural-bisericești au participat colective corale, ansambluri vocale, coruri bisericești din toate Protopopiatele.

Astfel, toată Săptămâna Luminată a fost înfrumusețată cu adevărate spectacole de muzică sacră și întâlniri de suflet la care se simţea marea dorinţă de-a vesti prin cântec și poezii Învierea lui Hristos de către ansamblurile vocale și corurile prezente.

Ansamblurile participante au interpretat cântece pascale, vestind Învierea Domnului Iisus Hristos și au  revărsat  din plin, asupra sufletelor  tuturor celor prezenți la festival  un val de bucurie şi de speranţă, căci sărbătoarea Învierii este, în mod deosebit, sărbătoarea bucuriei duhovnicești.

De la cei  mai mici, până la cei mai mari, toți au urmărit cu un interes deosebit expozițiile de Paști, care a întrunit elemente caracteristice sărbătorilor de Paști, ouă încondeiate, copturi și bucate tradiționale, dulciuri, icoane, dar și alte lucrări executate cu dibăcie de meșterii populari.

Cele mai bune coruri au fost premiate pentru efortul depus la organizarea unei adevărate sărbători, de care, s-au bucurat toată suflarea prezentă, îngerii din Cer, și Hristos Domnul cel Înviat.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
758

Duminica a XIV-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnulului” din Chișinău

În Duminica a XIV-a după Cincizecime (Pilda nunţii fiului de împărat), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală. Evanghelia de astăzi ne vorbeşte despre nunta fiului de împărat la care cei invitaţi au […]Urmăriți-ne pe Facebook!