Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii

1326

Era vorba de un monah analfabet, care nu știa să citească și-i asculta pe ceilalți când citeau Evanghelia. Acest monah, în simplitatea lui, în simplitatea credinței lui, a ajuns în stadiul în care prindea șerpii cu mâna. Toți șerpii pe care-i găsea, acolo unde schimnicea el, îi lua cu mâna și-i arunca afară. 

Când ceilalți îl întrebau cum face de-i ia cu mâna, le-a răspuns: "Cum adică, cum îi prind cu mâna?I Nu a spus Hristos Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii? Dacă Hristos spune, ce altceva să fac?
Numai că la început îi luam și-i târam ca să-i arunc afară, dar se înfășuraupe mână și cu coada îmi desfăceau pumnul ca să fugă, de aceea acum îi prind altfel și-i dau afară."

Arhim. Simeon KRAIOPOULOS, In pustiul lumii, Ed. Bizantină, 2014, p.43


Articole postate de același autor
987

„Nu există copii străini. Ei ne reprezintă pe noi, prin ei noi vom dăinui”

Miercuri, 20 aprilie 2016, un frumos eveniment prilejuit de pregătirea către Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului a fost organizat în cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineri „Artico”. Astfel, centrul de creaţie „Artico”, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei”, Asociaţia Obştească „Lumos”, Asociaţia Obştească „Parteneriate pentru Fiecare Copil”, a organizat o frumoasă […]Urmăriți-ne pe Facebook!