Gogoși cu gem

2804

Gogoșile sunt un desert întotdeauna ușor de făcut, dar la fel de ușor de mâncat!

Ingrediente: • 500 g faina • 150 ml apa • 2 linguri de zahar • 2 linguri ulei • 50 ml suc de portocala proaspat stors • 1 lingura zeama de lamaie • 12 g drojdie proaspata • un praf de sare • zahar vanilat pentru pudrat • ulei pentru prajit • gem pentru umplut

Instructiuni:

Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.

gogosi-cu-dulceata


Articole postate de același autor
146

Sărbătoarea „Intrării Maicii Domnului în Biserică”, marcată prin slujire arhierească la Catedrala mitropolitană din Chișinău

Biserica Ortodoxă celebrează astăzi sărbătoarea Intrării sau Aducerii Maicii Domnului la Templul din Ierusalim, la vârsta de 3 ani, pentru a fi dăruită Domnului și rămânerea ei în Sfânta Sfintelor până la vârsta de 15 ani, numită în popor şi Vovidenia sau Ovidenia, care înseamnă „ceea ce se face văzută”, închinarea Ei Domnului sau începutul […]



Urmăriți-ne pe Facebook!