Actualitate

Gogoși cu gem

5176

Gogoșile sunt un desert întotdeauna ușor de făcut, dar la fel de ușor de mâncat!

Ingrediente: • 500 g faina • 150 ml apa • 2 linguri de zahar • 2 linguri ulei • 50 ml suc de portocala proaspat stors • 1 lingura zeama de lamaie • 12 g drojdie proaspata • un praf de sare • zahar vanilat pentru pudrat • ulei pentru prajit • gem pentru umplut

Instructiuni:

Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.

gogosi-cu-dulceata


Articole Asemănătoare
8967

Plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi

Ingrediente pentru plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi 1 pachet foi de plăcintă Pentru umplutură 4-5 cartofi 200 g ciuperci 1 morcov fiert 1 fir de praz (partea albă) 6 linguri ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel nucşoară sare piper Mod de preparare pentru plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi […]

Articole postate de același autor
118

Ultima parte a Marelui Canon al Sfîntului Andrei Criteanu, citit în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni

Conform programului liturgic stabilit de Sfinţii Părinţi, în locaşele sfinte din întreaga lume a răsunat astăzi, înălţându-se spre cer slujba ultimii părţi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, în cadrul slujbei Pavecerniţei Mari. Cu acest prilej, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, împreună cu soborul de preoţi slujitori ai catedralei, a dat citire ultimei părți a Canonului celui Mare în […]