Dacă aș fi Dumnezeu, ți-aș dărui totul

1614

“Ioana, dacă aș fi Dumnezeu, ți-as da absolut tot ceea ce meriți. Pur și simplu, ți-as da cu mâinile mele totul. Dar eu nu pot să te ajut.”, mi-a spus astăzi mama, privindu-mă cu lacrimi în ochi. E adevărat, de cele mai multe ori suntem lipsiți de putere atunci când trebuie să facem ceva pentru aproapele nostru. Fie că e vorba de probleme sufletești, financiare sau fizice, eu mă simt incapabilă de a face o diferență vizibilă în viața cuiva. Desigur,putem ajuta într-o oarecare măsura, dar suntem limitați la un anumit punct. Fiindcă poți să aduci un zambet pe chipul unui om, dar e greu să-i ștergi tristețea din suflet. Poți să-i oferi cuiva câteva ore de bucurie, dar nu poți să-i ridici durerile de pe suflet. Poți să rostești un cuvânt cald și să fii lângă cineva, dar nu vei putea vreodată să fii permanent prezent în viața acestuia.

Dacă eu, un simplu om, îmi doresc să te știu fericit și aș face orice să te pot ajuta, oare Dumnezeu cum gândește? El nu te vede și nu te aude? Oh, și încă cum…Îți cunoaște fiecare stare în parte, îți simte durerile, îți ascultă gândurile și dorințele, îți privește visurile. Dacă părinții tăi pământești vor să-ți dăruiască ce e mai bun, cu atât mai mult vrea Cel care a pus suflare în tine și din mâinile căruia a fost creat Universul.

Dumnezeu își doreste să facă parte din viața ta, să vorbești cu El, să-i ceri îndrumare. Asta nu înseamnă că totul îți va pica din Cer și că te va feri de greutăți, ci că te va conduce spre ce este potrivit pentru tine. Viitorul este necunoscut pentru toți oamenii, dar atunci când este pus în mâna lui Dumnzeu, știi că destinația nu poate fi alta decat promisiunea Lui. Vei fi plăcut surprins. Și nu  vrei primi după cât ai cerut, fiindcă El îți va darui mereu cu o masură în plus, din belșugul Său, cu o iubire necondiționată.

Întrebarea mea este…tu vrei? Vrei să fii vindecat? Vrei să traiești cu un scop? Vrei să rămână urmele pașilor tăi pe unde treci? Vrei să fii ajutat? Să înveți a iubi și să fii iubit? Pentru că poți sta în locul acela zile în șir, crezând că Dumnezeu e lângă tine, și nimic să nu se schimbe. Nimeni nu poate intra în casa ta dacă nu îi deschizi ușa, și nici nu poți primi vreun dar fără să întinzi mâna ca să îl prinzi.

 „9. Şi Eu zic vouă: Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.
 10. Că oricine cere ia; şi cel ce caută găseşte, şi celui ce bate i se va deschide.
 11. Şi care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare, îi va da piatră? Sau dacă îi va cere peşte, oare îi va da, în loc de peşte, şarpe?
 12. Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
 13. Deci dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi fiilor voştri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!” ( Luca, capitolul 11) 

Ioana Sirghei 


Articole Asemănătoare
4629

Gânduri de la o mamă cu 7 copii

– Câţi copii aveţi? – Şapte copii. – Cum i-aţi crescut, cum i-aţi învăţat, v-a fost greu, cum v-aţi străduit să-i creşteţi? – M-am străduit să-i cresc în frică de Dumnezeu pentru că nici o avere pe lumea aceasta nu poţi s-o dai şi nu este mai mare decât frica de Dumnezeu. Dacă îţi dai […]

Articole postate de același autor
2010

Observați-vă pe voi înșivă. Din gânduri veți înțelege la ce nivel sunteți

Valoarea ascultării Sfaturi ale cuviosului Gheronda Efrem Katunakiotul obștei din Sfânta Mănăstire a cuviosului Grigorie din Sfântul Munte. Iubite suflete, simt ca un fel de râvnă în sufletul meu să vă zic două cuvinte. Sfinții Părinți spun că atunci când există suflete care sunt dispuse să asculte, Dumnezeu îl binecuvintează și pe cel ce urmează să vorbească. „Fericiți cei […]Urmăriți-ne pe Facebook!