Arhiepiscopul Ieronim al Atenei: Crăciunul fără Hristos născut în sufletul fiecăruia este sărăcie, este un eşec al vieţii

538

„Crăciunul fără Hristos născut în sufletul fiecăruia este sărăcie, este un eşec al vieţii”, a spus miercuri Arhiepiscopul Ieronim al Atenei în Biserica Sfântul Nicolae – Chalandri din capitala elenă.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei a oficiat Slujba Vecerniei în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul lăcaşului de cult.

În omilia rostită, Arhiepiscopul a subliniat că în apropierea sărbătoririi Naşterii Domnului Iisus Hristos „trebuie să ne pregătim casele, dar și sufletele”.

În continuare, a explicat trei expresii identificate în troparul Sfântului Ierarh Nicolae.

  • „Canon al credinţei”, care „nu permite să apară greșeli”, Sfântul Nicolae fiind cunoscut ca un apărător ferm al credinţei.

„Credința trebuie însuşită în mod corect și acest lucru este menționat în tropar, adică trebuie să îl urmăm pe sfânt în ceea ce spune și face”, a spus Arhiepiscopul Ieronim al Atenei şi a toată Elada.

  • „Model de blândețe”, ce se traduce prin „calm interior și exterior” care îl caracterizează pe Sfântul Nicolae „de la începutul şi până la sfârșitul vieții sale”.
  • „Model de înfrânare”, Arhiepiscopul subliniind că refuzul sau ignorarea înfrânării poate aduce multe probleme.

Sfântul Ierarh Nicolae, pomenit anual în 6 decembrie, este considerat ocrotitorul copiilor, dar şi al marinarilor.

sursa http://basilica.ro


Articole postate de același autor
1551

Splendida biserică ”Sf. Mc. Valeriu” din capitală și-a serbat hramul

Acum două decenii ÎPS Mitropolit Vladimir binecuvânta constucția unei noi biserici în inima cartierului Râșcani al capitalei. Perioada sovietică și-a spus cuvântul, încât această zonă a urbei a fost văduvită de sfinte lăcașuri. Ideea edificării unei noi biserici aparține bravului părinte Valeriu Bazatin, printre puținii slujitori care își mai amintește de vremea de restriște pentru […]Urmăriți-ne pe Facebook!