Adunarea trimestrială a preoților din Eparhia de Bălți și Fălești

724

Marți, 4 iulie 2017, în catedrala „Sf.Împ.Constantin și Elena” din Bălți, Preasfințitul Marchel a prezidat adunarea ordinară a preoțior din cuprinsul eparhiei de Bălți și Fălești. În cadrul întrunirii Ierarhul a făcut cunoștință preoților despre un proiect de colaborare cu Biserica în ce privește combaterea tuberculozei. De asemenea la adunare a fost invitat juristul Mitropoliei Chișinăului, domnul Eduard Pleșca, care a răspuns la întrebările de ordin juridic.

Un alt subiect abordat a fost de a lua binecuvântare arhierească atunci când preoții pleacă în pelerinaje peste hotarele țării. Spre finalul comunicărilor, vlădica Marchel a rugat slujitorii altarului să facă o donație pentru preotul Tudor Lungu, dar și să se roage pentru grav bolnavul Criscentian, care a intrat în comă. Adunarea s-a finisat cu discuții individuale și cu intonarea Axionului.

sursa http://ephbalti.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
814

”Familia. Valori și implicații” – conferință dedicată Zilei Internaționale a Familiei desfășurată în s. Olănești r. Ștefan-Vodă

Recent, în incinta IPLT ”B.P. Hașdeu” din s. Olănești r. Ștefan-Vodă, a avut loc conferința dedicată Zilei Internaționale a Familiei cu tema: ”Familia. Valori și implicații” organizată de protopopul mitrofor al raionului Ștefan-Vodă, Constantin Portărescu în parteneriat cu Liceul Teoretic ”B.P. Hașdeu”, direcția cultură, tineret, sport și turism Ștefan-Vodă, Școala de Arte și bibliotecile din […]Urmăriți-ne pe Facebook!