Acces, relevanță, calitate – competențe pentru prezent și viitor

692

Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Marchel, Episcop de Bălți și Fălești preoții, prot. Anatolie Spătaru și prot. Valentin Pînzaru, au participat la Conferința Pedagogică, organizată de Direcția Învățămînt, Tineret și Sport, mun. Bălți, cu genericul: „Acces, relevanță, calitate – competențe pentru prezent și viitor”. Evenimentul s-a dorit a fi o reală platformă de dezbateri privind problemele sistemului educațional municipal, urmărindu-se dezideratul: schimbarea calitativă este posibilă doar prin implicarea responsabilă a tuturor actanților educaționali.

Am avut convingerea că participanții la conferință au conștientizat că Școala este o instituție deschisă și că ea poate și trebuie să conlucreze și cu alte instituții ce urmăresc nobilul scop de a crește o generație sănătoasă moral și că una din ele este Biserica, ce pledează pentru o educație în spiritul valorilor religioase ale credinței noastre strămoșești. Prot. Anatolie a transmis de asemenea din partea Prea Sfințitului Marchel arhiereasca binecuvîntare cu prilejul începerii unui nou an de studii și o donație de carte pentru toate școlile din municipiu. E vorba de ultima scriere a Preasfinției Sale, destinată copiilor și nu numai: ZECE ÎNTREBĂRI PENTRU APROPIAȚII DE ÎNGERI.

Dorim tuturor participanțior la această conferință multă sănătate și cele mai rodnice realizări în munca lor blagorodnică, luminată de dăruire.

sursa http://ephbalti.md/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1081

„Voieşti să te faci sănătos?”

  Omilie a Mitropolitului Augustin de Florina la Duminica Slăbănogului Iubiţii mei, Sfânta Evanghelie istoriseşte astăzi o minune, una din nenumăratele minuni pe care le-a făcut, le face şi le va face până la sfârşitul veacurilor, în ciuda demonilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Care este această minune? Hristos a înviat un mort. Greşeşti – îmi veţi […]