A avut loc Gala Voluntarilor 2017

684

Sîmbătă, 18 noiembrie 2017, în incina restaurantului „Bastilia” din orașul Edineț s-a desfășurat Gala Voluntarilor din cadrul proiectelor pentru tineri implementate în 10 parohii din cadrul Eparhiei noastre cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, cu suportul Asociației Obștești „Ajutorul Creștin din Moldova”.

Solemnitatea a fost deschisă prin cuvîntul de salut și binecuvîntare al Prea Sfințitului Nicodim, care a apreciat înalt și a binecuvîntat intenția și rezultatele desfășurării în cadrul Episcopiei a acestor programuri pentru generația tînără, care reprezintă viitorul țării și al Bisericii și s-a arătat satisfăcut de faptul că tinerii și Biserica se implică sîrguincios în lucrarea faptelor bune de întrajutorare a celor aflați în neputințe și nevoi, oferind un bun exemplu și celor din jur.

Prea Sfinția Sa a mulțumit în mod deosebit voluntarilor tineri pentru implicarea sîrguincioasă în acțiunile de voluntariat, implicare ce izvorăște din dorința și elanul tineresc de a schimba lumea în bine, de a propaga Lumina lui Hristos în inimile oamenilor.

Nu au fost trecuți cu vederea nici coordonatorii programurilor de voluntariat, domnii Mihai Nani, Dorin Bîrsanu, Aliona Bîrsanu și Dascăl Ștefan, care au fost distinși de către Prea Sfințitul Nicodim, în semn de recunoștință și înaltă apreciere, cu Diplome Arhierești.

Încadrul Galei, tinerii și-au prezentat activitatea din parohie, au făcut schimb de experiență, s-au distrat și au primit cadouri și diplome.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1927

„Cum aţi supravieţuit aici timp de 48 de ore?”

Un tânăr deţinut a fost adus în baracă1, condamnat la 20 de ani pe baza art. 58 – un student având abia 23 de ani – şi îl chema Alexie. Cu lipsa de experienţă şi cu voiciunea tinereţii nu a întârziat să ajungă la neînțelegeri cu criminalii. Până acum nu fusese niciodată în închisori sau […]Urmăriți-ne pe Facebook!