Direcția Generală Educație, Cultură, Tineret și Sport în așteptarea Învierii Domnului

1161

În Joia Mare, colaboratorii Direcției Generale Educație, Cultură, Tineret și Sport din capitală au petrecut pauza de masă la un altfel de prânz. În incinta instituției a fost organizată conferința tematică ”În așteptarea Învierii Domnului”, susținută de către părintele conferențiar Octavian Moșin de la biserica USM.

Cu un mesaj de salut a venit șefa direcției, dna Rodica Guțu, care s-a referit la importanța Sf. Paști în viața și conștiința poporului nostru, salutând inițiativa de a desfășura astfel de întâlniri de suflet.

Preotul Octavian s-a referit la semnificația Săptămânii Mari, în special la evenimentele legate de Joia și Vinerea Patimilor, explicând sensul Învierii Domnului. Cei prezenți au fost îndemnați spreo o viață smerită, în duhul dragostei jertfelnice, raportându-se în fiece clipă a vieții la Hristos, modelul desăvârșit al unui creștin.

”Viața necesită a fi una hristocentrică, ținându-ne în toate de Hristos. Toate dobânesc sens cu și întru El. De la Hristos învățăm dragostea plină de dăruire”, a concluzionat slujitorul.

sursa http://octavianmosin.info


Articole postate de același autor
1414

“Școala teologică din Basarabia (1812-1917)” – Lansare de carte la biblioteca „Onisifor Ghibu”

Vineri, 07 decembrie 2018, Biblioteca „Onisifor Ghibu” a găzduit lansarea cărții intitulată “Școala teologică din Basarabia (1812-1917)”, al cărei autor este istoricul Diana Ețco.  Evenimentul, care a fost moderat de către cercetătorul Valentin Constantinov,  a debutat cu câteva piese muzicale prezentate de grupul coral bărbătesc Gnosis, condus de teologul Serghei Crudu. La prezentarea cărții au participat istoricii Demir Dragnev, Ion […]