Actualitate

5 îndemnuri şi gânduri cu privire la numele copiilor

8258

1. Preoții nu pot impune părinților nume pentru copil sau de a-l schimba la botez. Pot face doar unele recomandări și explicații.

2. Orice om, fie botezat sau nu, are înger păzitor care nu are legătură cu sfântul ocrotitor.

3. Oricine, necatand la numele care-l poartă, poate să-si aleagă un sfânt ocrotitor cu alt nume. De exemplu: eu mă numesc Maxim, cinstesc în calitate de patron spiritual și pe Sfântul Maxim Grecul și pe Sfântul Ioan Gură de Aur.

4. Părinții care aleg nume pentru copil, trebuie să-l ajute pe copil să înțeleagă sensul numelui, dar și sa-i dea o educație și formare moral-spituală. Nu doar formă exterioară să aibă loc, dar și conținutul interior: sufletul, gândirea și rațiunea. Să dea importanța valorilor umane și creștine.

5. Dumnezeu ne iubește pentru faptele noastre, iar nu pentru numele care-l purtăm.

P.S. Doresc tuturor părinților să aibă multe bucurii și împliniri de la odraslele lor, iar copiilor, creșterea în fapte bune și gânduri frumoase!

Pr. Maxim Melinti


Articole Asemănătoare
4889

Salvat de la otrăvire prin semnul Sfintei Cruci

Din viaţa Sfântului Ioan Teologul ştim, iubiţii mei copii, că unul dintre bunii creştini a ajuns în sărăcie şi, neputând să-şi plătească datoriile, a vrut să-şi pună capăt zilelor. În acest scop, a mers de mai multe ori la un vrăjitor evreu, să ia de la el otravă. Dar de fiecare dată când ajungea acasă, […]

Articole postate de același autor
1986

Pr. Alexandru Guțuleac în discuție cu tinerii la biserica Universității de Stat

În seara zilei de miercuri, 05 octombrie, Părintele Alexandru Guțuleac le-a vorbit tinerilor despre ,, Originea sărbătorilor în Biserica Ortodoxa”. Sărbătorile sunt zile anumite din cursul anului bisericesc, închinate fie amintirii unor fapte din istoria sfântă, fie cinstirii lui Dumnezeu sau a unora dintre sfinţi. Pentru creştini ele se deosebesc de celelalte zile prin faptul că încep prin […]