Zi de aleasă bucurie duhovnicească pentru creștinii din Grătieşti

1858

Ziua de vineri, 07 iulie, a fost petrecută în lumină duhovnicească și bucurie sfântă de către creştinii din com. Grătieşti. Îmbrăcate în haine de sărbătoare, bisericile ocrotite de Sfântul Ioan Botezătorul și-au prăznuit astăzi protectorul. 

După slujbă praznicală oficiată la biserica "Sfânta Treime" creştinii dn localitate s-au îndreptat către paraclisul cu hramul „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, afiliat acestei biserici. Acum un an şi jumătate s-a pus piatra de temelie a acestui sfânt locaș, iar astăzi s-a oficiat prima ierurgie din această biserică, sfinţirea aghesmei.

Prot. mitr. Victor Pleșca a adresat celor prezenţi un părintesc cuvânt de zidire sufletească, vorbindu-le despre Sfântul Ioan Botezătorul, care a fost trimisul Domnului ca model desăvârșit de ascetism și de smerenie. „Aşa cum Sfântul Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, a fost trimis să propovăduiască, pregătind Calea Mântuitorului, asemenea şi noi trebuie să fim ca nişte trimişi ai lui Dumnezeu în această lume, să propovăduim cuvântul Adevărului ca să rămânem pe calea mântuirii, pe care El Însuşi ne-a arătat-o către Împărăţia lui Dumnezeu“, a menţionat părintele.

La final pr. Victor a împărţit credincioşilor prezenţi iconiţe cu chipul sfântului Ioan Botezătorul şi i-a îndemnat să-şi păstreze şi chiar să-şi sporească râvna pentru toate lucrările bineplăcute Domnului. 

Această zi a bucuriei, a mulțumirii, și a recunoștinței s-a încheiat cu o agapă frățească la care au participat credincioșii din parohie. 

Sfinte Proorocule Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! 

 


Articole postate de același autor
1146

Moaştele Sfântului Nicolae au ajuns la Moscova (Foto, video)

O ceremonie impresionantă a fost celebrată în catedrala Mântuitorului din Moscova, unde a fost depuse moaştele Sfântului Nicolae. Racla sfântului, adăpostită de o biserică din Italia, se va afla, timp de aproape două luni, în Rusia, după un acord încheiat de Papă cu patriarhul bisericii ortodoxe ruse.  Sfântul Nicolae se numără printre cei mai veneraţi […]