Vorbiți copiilor despre Hristos și nașterea Sa într-o peșteră săracă din Bethleem

1345

Vorbiți copiilor despre Hristos și nașterea Sa într-o peșteră săracă din Bethleem. Să nu reducem sărbătoarea Crăciunului la luminițele din brad și decorațiunile care împodobesc orașele, ci accentul trebuie să cadă pe Lumina care s-a coborât din cer, pentru a noastră mântuire.

Nu alergați cu proprii copii doar spre târgurile de Crăciun, ci căutați să le curățiți sufletele în Taina Spovedaniei, acolo unde trebuie să pregătim locaș curat, pruncului Hristos. Ajunul Crăciunului înseamnă mai mult decât daruri nenumărate înăbușite sub bradul mare și spectaculos din casa noastră, cât mai ales pregătirea unei porții în plus de mâncare, pentru o familie care riscă să experimenteze foamea și în ziua de Crăciun.

Colindele nu ar trebui să răsune doar la porțile marilor boieri și gospodari, care vă pot răsplăti vestea nașterii lui Hristos pe care o răspândiți cu mult patos, ci încercați să alegeți cea mai săracă casă, mergând cu câteva plase de portocale și o tavă cu plăcinte calde și acolo îl veți simți pe Hristos cum se naște în sufletele voastre.

Să nu transformăm Crăciunul într-o sărbătoare culinară, care să se încheie cu dureri de burtă și vizite la spital, ci să umplem frigiderele săracilor, căci doar atunci când învățăm să dăruim, vom dobândi lumina lui Hristos!


Articole postate de același autor
1616

În ziua pomenirii Sfintei Fericitei Agafia de la Cușelăuca, Întâistătătorul BOM a liturghisit la Sfânta Mănăstire Cușelăuca

Luni, 22 iunie 2020, în ziua pomenirii Sfintei Fericitei Agafia de la Cușelăuca, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Sfânta Mănăstire cu hramul Adormirea Maicii Domnului din satul Cușelăuca, raionul Șoldănești. Manifestările duhovnicești au început cu Slujba Privegherii din ajunul sărbătorii și au continuat în această dimineață cu scoaterea Raclei […]