Vorbiți copiilor despre Hristos și nașterea Sa într-o peșteră săracă din Bethleem

496

Vorbiți copiilor despre Hristos și nașterea Sa într-o peșteră săracă din Bethleem. Să nu reducem sărbătoarea Crăciunului la luminițele din brad și decorațiunile care împodobesc orașele, ci accentul trebuie să cadă pe Lumina care s-a coborât din cer, pentru a noastră mântuire.

Nu alergați cu proprii copii doar spre târgurile de Crăciun, ci căutați să le curățiți sufletele în Taina Spovedaniei, acolo unde trebuie să pregătim locaș curat, pruncului Hristos. Ajunul Crăciunului înseamnă mai mult decât daruri nenumărate înăbușite sub bradul mare și spectaculos din casa noastră, cât mai ales pregătirea unei porții în plus de mâncare, pentru o familie care riscă să experimenteze foamea și în ziua de Crăciun.

Colindele nu ar trebui să răsune doar la porțile marilor boieri și gospodari, care vă pot răsplăti vestea nașterii lui Hristos pe care o răspândiți cu mult patos, ci încercați să alegeți cea mai săracă casă, mergând cu câteva plase de portocale și o tavă cu plăcinte calde și acolo îl veți simți pe Hristos cum se naște în sufletele voastre.

Să nu transformăm Crăciunul într-o sărbătoare culinară, care să se încheie cu dureri de burtă și vizite la spital, ci să umplem frigiderele săracilor, căci doar atunci când învățăm să dăruim, vom dobândi lumina lui Hristos!


Articole postate de același autor
1080

Un medic și un preot își dau mâna pentru a oferi servicii gratuite de sănătate pentru femei

Părintele Paroh Florin Danu, de la Parohia Lada, județul Teleorman, a anunțat de 1 Martie o nouă serie de ecografii gratuite pentru femei. Proiectul de prevenție în sănătate este posibil prin partenerul parohiei, Clinica dr. Negoiță din București. „Câtă iubire și putere poate susține o inimă de femeie, doar puțini ochi pot vedea cu adevărat. […]


Foto