Voluntarii Colegiului Național de Comerț s-au alăturat Campaniei Filantropice „De Crăciun devii mai bun!”, ajutând o familie cu 7 copii din Capitală

399

Un grup de tineri voluntari, studenți ai Colegiului Național de Comerț al ASEM din Capitală, coordonați de prof. Aliona Gușivati, s-au alăturat Campaniei Filantropice „De Crăciun devii mai bun!”, inițiată prin binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate.

Tinerii au adunat mai multe pachete cu haine, produse alimentare și igienice, au procurat un brad și jucării de Crăciun, pentru a sprijini o familie cu 7 copii din Chișinău în preajma sărbătorilor, a căror tată a fost diagnosticat cu o tumoare la coloana vertebrală.

Voluntarii au vizitat această familie împreună cu Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, Dl Serghei Crudu, și au oferit familiei darurile pe care le-au adunat în cadrul campaniei de sărbători la Colegiul Național de Comerț. Tinerii își propun să se implice în viitor alături de Biserică în cât mai multe cauze sociale.

S-a creat deja o tradiție frumoasă ca elevii Colegiului Național de Comerț să participe la acțiunile de susținere şi ajutorare a persoanelor provenite din familii social-vulnerabile, acțiuni inițiate de către Biserică. Acest lucru va continua şi în perioada următoare, urmând ca și alte persoane să fie beneficiarii acestei campanii filantropice demarate recent de instituția mitropolitană.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2019-ianuarie 2020) se vor desfășura un şir de activități social-filantropice, însoțite de mici spectacole de Crăciun, destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități, provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului campania organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate


Articole postate de același autor
1339

Aproape 97 la sută dintre cetățenii țării sunt creștini ortodocși

Din numărul total al populației Republicii Moldova care și-a declarat religia la recensământul din 2014 (2 611,8 mii persoane), 96,8% s-au identificat ca fiind ortodocși, cu 1,3 puncte procentuale mai mult față de 2004. Din rândul persoanelor de altă confesie fac parte baptiștii (creștinii evanghelici baptiști), care reprezintă 1,0%, martorii lui Iehova, cu o pondere […]


Foto