Viața Sfântului Andrei între mit și realitate – tema serii duhovnicești la USM

2285

În ziua prăznuirii Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, la biserica USM s-a desfășurat o seară duhovnicească închinată sfântului sărbătorit.

Drept invitați au fost conf. univ. dr. hab. Dumitru Căldare, filosof și gânditor creștin, și Ion Vicol, scriitor, autor al romanului istoric ”Noaptea Sf. Andrei”.

S-a vorbit despre viața și activitatea apostolului care a semănat cuvântul Evangheliei pe meleagurile noastre. A fost prezentat cadrul istoric și itinerarul propovăduirii Apostolului Andrei.

Invitații s-au referit și la reminiscențele păgân,e care au supraviețuit în timp și care nu au nici o legătură cu viața ucenicului direct al Mântuirorului.

A fost prezentat sfântul ca un ocrotitor al neamului nostru și s-a vorbit despre amprenta lăsată de acest apostol în viața și conștiința atâtor generații de creștini.

Dl D. Căldare a prezentat romanul ”Noaptea Sf. Andrei”, provocând publicul să citească această monumentală lucrare, care îl prezintă în plinătatea sa pe acest urmaș al Mântuitorului.

Pr. Octavian Moșin


Articole Asemănătoare
2073

Seri duhovnicești la Biserica USM: „Normalul” anormal din societatea de astăzi

„Normalul” anormal din societatea de astăzi,” este tema conferinței zilei de miercuri,  9 noiembrie 2016, ora 18.00, de la Biserica «Întâmpinarea Domnului» din incinta USM. Astăzi mulţi încearcă să ne convingă că anormalul este o normă a vieţii, iar cei care încearcă să-şi rânduiască viaţa conform normelor creştine sunt trecuţi în lista celor „nenormali”, fiind […]

Articole postate de același autor
4485

Ursitoarele aduse la Botez: un obicei păgân, străin de poruncile lui Dumnezeu

Pe fondul secularizării treptate a lumii în care trăim, care are ca primă cauză depărtarea omului de Dumnezeu, au apărut tot felul de obiceiuri la Nuntă și Botez, obiceiuri care încearcă să aducă un fast, un plus de încărcătură emoțională. Pentru omul secularizat Taina Cununiei în Biserică nu mai înseamnă mai mult decât o slujbă […]