Ucraina: Patriarhul Ierusalimului, in sprijinul Bisericii Ortodoxe canonice Ucrainene

1427

Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, le-a cerut ortodocsilor ucraineni să fie gata să-și verse sângele lor si sa-L marturiseasca pe Hristos.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ierusalim și-a exprimat sprijinul fata de credincioșii Bisericii canonice Ortodoxe Ucrainene, de sub Patriarhia Moscovei, care astăzi se confruntă cu atacuri numeroase din partea schismaticilor naționaliști ucraineni.

Patriarhul a reamintit că toți creștinii adevărați au fost întotdeauna persecutați, în această lume, dar niciodată nu au disperat și au considerat ca fiind o bucurie suferinta pentru Hristos.

Acesta a fost declaratia Patriarhului, cu ocazia unei conversații lungi cu delegația Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care s-a aflat mai multe zile în Țara Sfântă, sub conducerea Mitropolitui Luca de Zaporozhye și Melitopol.

În timpul întâlnirii, Patriarhul Teofil a abordat chestiunile:

- relația existenta intre Biserica Ortodoxă și Stat, în Ucraina,

- marturisirea contemporana a Bisericii, în lumea seculară,

- martiriul creștinilor de diferite confesiuni, in Orientul Mijlociu.

Patriarhul a declarat: 

"Patriarhia Ierusalimului se străduiește să aducă o mărturie a păcii. Sunt necesare cautarea unui compromis, sa se încerce să se ajunga la o înțelegere reciprocă, la rezolvarea problemelor.

Iar atunci când acest lucru este deja imposibil, trebuie să se rămână în spiritul iubirii și al păcii lui Hristos, ortodocsii fiind pregătiti să depună mărturie, prin sângele iubirii și păcii.

Asta a fost calea tuturor Bisericilor. Asta a întărit și ajuta in ziua de azi Biserica din Ierusalim. Prin asta, Biserica Rusă a secolului XX a cunoscut adevărata putere a lui Hristos".

sursa lonews.ro


Articole Asemănătoare
1854

Sfântul Mormânt a fost deschis pentru prima dată. Descoperirea lespezii pe care a fost aşezat Trupul lui Hristos

Acest catafalc de piatră calcaroasă nu a mai fost văzut din anul 1555 d. Hr., fiind acoperit cu marmură. Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, însoţit de Mitropolitul Isihie de Kapitoliada, Arhiepiscopul Aristarh al Constantinei şi alţi părinţi hagiotafiţi (din comunitatea Sfântului Mormânt), s-au deplasat miercuri la Biserica Învierii pentru a fi martori ai descoperirii, a […]

    Articole postate de același autor
    974

    Pace albă și colinde sfinte la Mănăstirea Suruceni…

    „A colinda” înseamnă mai mult decât a vesti Evanghelia. Înseamnă bucurie și jertfă, adăugate misiunii creștine! Joi, 10 ianuarie 2019, în ziua prăznuirii Sfântului și Dreptului Iosif, logodnicul Sfintei Fecioare, a Dreptului Împărat David și a Sfântului Apostol Iacov, fratele după trup al Domnului, episcopul Ierusalimului, obștea mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” Suruceni, în frunte […]