Training în scopul preveniri şi combaterii violenţei în familie

1767

In cadrul Saptaminii Familiei, Asociatia Impotriva Violentei - "Casa Marioarei "a gazduit un TRAINING in scopul preveniri si combaterii violentei in familie cu tema "Organizarea activitatilor pentru copiii din familiile social-vulnerabile in cadrul centrelor de zi"Cu binecuvintarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Vladimir la activitate au participat conducatori,coordonatori,profesori dar si voluntari care activeaza in centrele de zi pentru copii de pe linga parohiile Mitropoliei Moldovei.

Elena Cebotari -asisent social ''Casa Marioarei", a accentuat imortanta activitatilor extrascolare pentru copiii din familiile vulnerabile in centrele de pe linga Biserica prin:sprijinirea copiilor minori din mediul rural ,prin crearea unor conditii de asisenta de zi si mentinerea motivatiei acestora pentru invatatare si dezvoltare.La fel sa pus importanta pe crearea unui grup de voluntari din rindul beneficiarilor centrelor de zi.

Elena Muravschi -psihopedagog, s-a referit la strategiile de stabilire a contactulu cu copiii vulnerabili si a necesitatii lor :evaluarea primara ,evaluare complexa,planul individualizat de asistenta cit si la unele tehnici psihoterapeutice de lucru cu copiii din caregoriile social vulnerabile (ludoterapie,art-terapie,mieloteapie etc).

Cu un sir de proiecte sportiv-distractive si interactive care pot fi implimentate alaturi de alte activitati desfasurate in centrele pentru copii ,a venit Iurie Berlinschi-Presedinte al Federatiei Sportului Scolar din R.Moldova.

In a doua sesiune s-a discutat despre importanta crearii unor ateliere de lucru pe categorii(lucru manal-handmade,culturale),dar si specificul lucrului cu parintii si copiii in centrele comunitare.

O familie Sanatoasa- o famile fara Violenta !!!!!!

Conducatorul ''Centrului de zi pentru copii"de pe linga Biserica "Intrarea Maicii Domnului in Biserica" s.Ulmu.r.Ialoveni, protoieru-mitrofor Petru Pisica


Articole Asemănătoare
3336

Iubirea care iartă

Până atunci erau o familie fericită. Kostas şi Froso trăiau bine şi dobândiseră şi un băieţel, Dimitris. Însă…, la serviciul lui Kostas venise o nouă funcţionară. Biroul ei se afla în aceeaşi încăpere cu al lui. La început nu părea nimic primejdios. Dar, mai târziu, lucrurile s-au schimbat. Kostas a devenit nervos, distrat. Froso a […]

Articole postate de același autor
2609

Pedeapsa lui Dumnezeu. Au furat din biserică şi i-a lovit fulgerul (VIDEO)

Un grup de bărbaţi mascaţi au jefuit o biserică din Sankt Petersburg. Imediat poliţia a început să-i urmărească pe străzi cu mare viteză. Urmărirea a fost întreruptă însă când un fulger a distrus maşina şi i-a ucis pe toţi hoţii care se aflau în ea. Potrivit informaţiilor poliţiei, o altă maşină a mai fost distrusă în urma fulgerului […]


Foto