Tabăra pentru tineri ROBINZONADA-2016

1664

In perioada 12-15 mai, in preajma s. Ignatei, r. Rezina se desfășoară concursul național ROBINZONADA 2016. Este un amplu proiect ce cuprinde numeroase expediții în care tinerii participanți concurează în diferite probe : - tehnica turismului - tehnica supraviețuirii in diferite condiții - concurs de rodiogoniometrie si alte probe sportive.

In cadru Robinzonadei, acum cîțiva ani, a fost inițiat și proiectul " Moldova Ortodoxă ", care are drept scop cunoașterea lui Dumnezeu a credinței și a moralei creștin-ortodoxe, cunoașterea și răspîndirea valorilor creștine tinerii generații, educarea tinerilor în spirit patriotic și dragostea de țară, dragostea față de plaiul natal; analizarea aspectelor religioase, economice si ecologice a țării în trecut si prezent.

Organizator este d-nul Ion Balan, conducătorul clubului de radio amatori " Azimut " din s. Ignatei, r. Rezina, cărora s-au alăturat peste 100 de tineri cu vîrsta între 10-20 ani din diferite cluburi de radio amatori din țară: Rezina, Orhei, Ialoveni, Chișinău. In acest an în calitate de parteneri sau alăturat Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, Federația Radiosport, Centrul Prietenos tinerilor " Neovita " , Casa de Creație a Copiilor din or. Rezina, ...etc.

In cadrul proiectului " Moldova Ortodoxă " , echipele participante stabilesc cît mai multe conexiuni prin stația radio cu alți radio amatori si cluburi din întreaga lume, și descriu locația desfășurării concursului, țara, și fac cunoscute tuturor Mănăstirile țării noastre. Anterior, citeva expediții s-au desfășurat in preajma Mănăstirilor Saharna, Tipova, Curchi. Expediția din acest an va relata despre Mănăstirea Dobrusa, care este in apropierea taberei unde se desfășoară concursul. La deschiderea oficială au luat parte numeroși oaspeți și Administrația locala. Prot. Mitr. Ghenadie Boldisor, parohul bisericii cu hramul "Nașterea Maicii Domnului" s. Ignatei, care este și reprezentant al Sectorului sinodal Relații Culturale din cadru Protopopiatului Rezina, a venit cu un mesaj către tinerii participanți, a binecuvîntat desfășurarea acestui concurs național, aducînd în dar pentru fiecare, cruciulițe. Sperăm ca această conlucrare a tinerilor radio amatori si a Bisericii Ortodoxe din Moldova să aducă mai multă reînnoire spirituală, pentru a păstra identitatea noastră creștină și a spori în credință și fapte bune.


Articole postate de același autor
4324

Nimic mai înfiorător să vezi cum cel mai bun prieten te trădează

În anul 1574, pe malul lacului Cahul, s-a dat o mare bătălie între armata lui Ioan Vodă cel Cumplit şi turcii care invadaseră Moldova. Oastea musulmană era de câteva ori mai numeroasă decât a noastră, dar românii au reuşit să-i dea o lovitură atât de cruntă, încât garnizoana otomană, care stătea la pândă lângă Dunăre, […]