Ștergarul

1233

• Şi nu uitaţi: pe cale, orice lucrare-i bună;
dar cine ia ştergarul, acela ia cunună! •

”Ștergarul„ de Costache Ioanid, poezia pe care o recit de 2 ani în ajunul Învierii Domnului. De această dată, am simțit-o mai mult ca nicicând.

La început mă gândeam că e ștergarul pe care nu-l mai vrea nimeni ... Acum, cred că e ștergarul care ne va înnoi pe toți: ca oameni, ca comunitate, ca duh. E ștergarul care așteaptă să fie lucrat: cu răbdare, cu blândețe, cu iubire pentru aproape, cu tărie și cu înfloriri de primăvară lăuntrică.

Desigur, avem multe teme pentru acasă, dar această lecție a smereniei, când Iisus le-a spălat picioarele apostolilor, este una dintre cele fundamentale.

Nimic nou. Adevăruri vechi cât lumea. Pe care le reînvățăm în fiecare zi. Sau nu.

Aurelia Obreja 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1960

PS Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit în Parohia Camencea, r-nul Orhei, cu prilejul aniversării a 90 de ani de la sfințirea bisericii

În contextul anului jubiliar dedicat Sfinților Noi Mucenici și Mărturisitori ai Bisericii, sâmbătă, 25 noiembrie 2017, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul în cinstea „Sf. M. Mucenic Gheorghe”, din s. Camencea, r. Orhei, cu prilejul aniversării a 90 de […]


Foto