Slujba Privegherii în cinstea Cuvioasei Parascheva ocrotitoarea Mănăstirii Hîncu

320

În seara zilei de luni, 26 octombrie 2020, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Slujba Privegherii în cinstea Cuvioasei Parascheva la mănăstirea Hîncu care îşi sărbătoreşte hramul.

Slujba a avut loc la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru şi Pavel” cu Hramul „Sf. M. Mc. Pantelimon” din complexul mănăstirii. În cadrul slujbei de Priveghere Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Polieleul împreună cu mărimurile praznicului.

Tot în timpul Privegherii, Preasfinţia Sa, întrucât este cel care a redeschis Mănăstirea dată și a revigorat viața duhovnicească de aici, făcând-o una din cea mai frumoasă și vestită vatră monahală din țara noastră, a fost felicitat călduros de către Duhovnicul Mănăstirii, Arhimandritul Pavel (Tabacari), împreună cu slujitorii mănăstirii și de către mai mulţi preoţi, care au venit la această slujbă de priveghere.

Tot în cadrul privegherii soborul slujitorilor mănăstirii, dar și alți oaspeți au adresat frumoase cuvinte de felicitare Stareței Sfintei Mănăstiri, Egumena Parascheva (Cazacu) cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc.

Menționăm că prezenți la slujba privegherii au fost slujitori și credincioși nu doar din țara noastră, dar și de peste hotare, mai exact din Ucraina, zona Cernăuțului.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
35463

Preoteasa Irina Cij a fost condusă pe ultimul drum | Episcopul Ioan al Sorocii a oficiat slujba înmormântării

Sâmbătă, 5 decembrie 2020, mulțime de credincioși s-au adunat la biserica în construcție „Sf. Arhanghel Mihail” din Capitală, pentru a o petrece pe ultimul drum pământesc pe nou-adormita Preoteasa Irina Cij. Slujba Înmormântării a fost săvârșită cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, de Preasfințitul Ioan al Sorocii, Vicar mitropolitan și Președinte al Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională […]