Slujba primei pasii în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

1241

În seara zilei de duminică, 4 martie 2018Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit slujba Pasiei în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

Această slujbă deosebită cu Acatistul Sfintelor Patimi încadrat în slujba Vecerniei, cu acele cîntări umilincioase, pripeala acatistului ,,Iisuse Fiul Lui Dumnezeu, pomenește-ne pe noi cînd vei veni întru împărăția Ta” și cu acel prochimen înfricoșător ,,Împărțit-au hainele Mele loruși și pentru cămașa Mea au aruncat sorți” au adunat creștinii orașului Ungheni la rugăciune. Clericul catedralei, Protoiereul Ștefan RÎMBU, a menționat în cuvîntul de la predică, importanța acestui acatist, pentru mîntuirea sufletelor noastre în această perioadă de pocăință.

La final creștinii au fost unși cu untdelemn din candela sfintei răstigniri, în fața căreia sa citit Acatistul Sfintelor Patimi.


Articole postate de același autor
1710

A avut loc prima Adunare Generală a preoților-capelani care activează în cadrul instituțiilor penitenciare

La data de 22 februarie a.c., cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, s-a desfășurat prima Adunare Generală a preoților-capelani care activează în cadrul instituțiilor penitenciare. Ședința a avut loc la Palatul Mitropolitan, fiind moderată de către prot. Maxim Melinti – președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituții Penitenciare. Ședința a […]


Foto